İmplant Sonrası Ağrı Olur mu?

TAKİP ET

İmplant uygulamasının hayatımıza girmesiyle birlikte, diş kaybı bulunan ya da mevcut dişinden memnun olmayan birçok kişi tedavi sürecini araştırmaya, elde ettikleri veriler doğrultusunda da diş hekimlerine başvurarak, diş sorununu ortadan kaldırmaya başladı.

İmplant tedavisine dair merak edilen çok sayıda konu bulunurken, hastaları en çok düşündüren ve net bir cevap almak istedikleri soru ise implant sonrası ağrı olur mu? Sorusu oldu. Malum diş ile ilgili her türlü işlem acıya gebeyken, dental alanda çığır açan implant uygulamasının da ağrılı bir sürecinin olduğu diş hekimleri tarafından açıklandı. Hekimler tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamaların tamamında, ağrılı sürecin implantın çene kemiğine uygulaması sonrasında meydana geldiği ve bu acının da yaklaşık 3 gün sürdüğü ifadelerine yer verildi. 

İmplant uygulaması yapan diş hekimlerinin yüzde 99’u, hastalarının tedavi sonrasında herhangi bir ağrı ya da şikayetlerinin olmadığı görüşünü paylaşırken, diş kaybı sorununu implant ile çözen vatandaşlarda, dişlerinden son derece memnun olduklarını, ana dişleri gibi olmasa da hissiyat sorunu başta olma üzere, birçok sorunun ortadan kalktığını belirtti. 

Lokal ya da genel anestezi sonucu damağa yerleştirilen implantlar, kısa sürede çene kemiğine kaynadığı için, tedavi sonrası ağrı ya da acı oluşma olasılığının çok düşük olduğunu vurgulayan diş hekimleri, sterilize bir ortamda başlanan ve adım adım ilerlenen tedavi sürecinin sonunda, hastanın tüm şikayetlerinin son bulacağını, estetik görüntüsü nedeniyle kaybolan özgüveninin kısa sürede yeniden geleceğini, tedavi sonrası yaşanan gelişmeler olarak belirtti. 

İmplant tedavisinde yüzde yüz başarının yakalanabilmesi için, hastaya düşen bazı sorumluluklar olduğunun da altını çizen uzmanlar, bazen 8 ay kadar süren tedavi sürecinde implant uygulaması yaptıran kişilerin, yiyecek içecek başta olmak üzere, diş ve diş etine zarar verebilecek her türlü etkenlerden uzak durulması gerektiğini bildirdi. 

Diş hekimleri ayrıca, implant sonrası ağrı yaşanmaması için, diş kaybına yol açan en önemli faktörlerden biri olan soğuk ve sıcak içeceklere karşı hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.