ICF Onaylı Koçluk Sertifikası

TAKİP ET

Koçluk, kişilerin hayatlarında ve kariyerlerinde en iyilerini ortaya koymalarına yardımcı olan bir hizmettir. Birçok yararı bulunan koçluk mesleği için herhangi bir diploma gerekmemektedir. Bu nedenle herkes kendine koç diyerek çalışmalarını başlatabilir. Bu bazı sorunları da beraberinde getiren bir durumdur. Objektif ve tutarlı standartlar olmadan, bir bütün olarak koçluk kalitesinin zarar görme riski vardır. Müşterilerin kötü deneyimleri olabilir. Yetenekli koçlar fırsatları kaçırabilir çünkü potansiyel müşteriler koçluğa bir bütün olarak güvenmemeye başlarlar.

Bu nedenle koçluk kariyerini başlatmak isteyenler için koçluk sertifikası almak önemlidir. Bir koç olmak istiyorsanız resmi bir eğitim programından geçmeli ve bunu bir sertifikayla belgelemelisiniz. Koçluk sertifikasına sahip olmak, koçların müşterilerinin çıkarlarını her zaman ön planda tuttuklarından ve müşterilerine istemeden zarar vermediklerinden emin olmalarını sağlar.

Koçluğun altın standardı, Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) tarafından akredite edilmiş bir eğitimden geçmektir. ICF onaylı koçluk sertifikası alabilmek için 60 saat eğitimden geçmek ve mentor koçluğu almak gereklidir.

ICF Onaylı Koçluk Sertifikası Almak Neden Önemlidir?

ICF onaylı koçluk sertifikası, yetkin bir koç olmak için gerekli eğitimi tamamladığınızı gösterir. ICF, yaşam koçlarının, iş koçlarının ve yönetici koçlarının, bir koçluk sertifikası için standartlar, beceriler ve temel yetkinlikler belirleyerek sıkı bir etik kurallarına uyan nitelikli, güvenilir profesyoneller olduğunu garanti eder.

ICF tarafından akredite edilen herhangi bir program, en yüksek ICF kriterlerini karşıladığından veya aştığından emin olmak için endüstri uzmanları tarafından kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir.

Koçluk Yeteneğini Artırma

Gelecek vadeden koçlar koçluk tekniklerini uygulayarak becerilerini test edebilirler. Katılımcılar, yol boyunca ihtiyaç duydukları tüm yardımı ve koçlarından aldıkları bilgilere göre hareket etme güvenini alırlar.

Bu uygulama düzeyi, zamanında geri bildirimle birleştirildiğinde, öğrencinin eğitiminin kalitesinde önemli bir gelişme sağlanır. Programın sonunda, çoğu öğrenci koç olarak yeteneklerini artırmış olur.

Yüksek Özgüven

ICF onaylı koçluk sertifikası güvende hissetmenize yardımcı olur. Bu güven, hem kendi yeteneklerinize olan inancınız hem de bir bütün olarak koçluk sürecine olan inancınız üzerine kuruludur. Koçlar güven geliştirdikten sonra bunu müşterilerine aktarırlar ve onlar da hayatlarında harika şeyler başarabilir.

Profesyonelliğin Kanıtı

Koçluk işinizi kurarken, sosyal medya profillerinizde belirtebileceğiniz ICF akreditasyonuna sahip olmak, piyasada daha fazla güvenilirlik kazanmanıza yardımcı olabilir.

Bir koçluk profesyoneli olarak, sertifikanızı kazanmak elinizde bir altın bileziktir. Koçluk işinin iç işleyişini anlayan bir profesyonel olduğunuza dair iddialarınızı destekleyecek bir sertifikaya sahip olmanız, müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin içini rahatlatacaktır.

Bağlantılar

ICF akreditasyonuna sahip bir kurumdan alınan eğitim sizleri ICF’in dünya çapındaki topluluğuna taşır ve güçlü bağlantılar kurmanıza olanak sağlar.

Programın mezunları, dünyanın her yerindeki diğer koçlar ve koçluk topluluğunun üyeleriyle ağ kurabilirler. Bir koçluk kariyeri oluşturmakla ilgilenen herkes, bu bağlantı ve araçlar ağından büyük ölçüde faydalanacaktır.

Koçluk Merkezi size koçluk kariyerinizi başlatmada ya da ilerletmede ihtiyaç duyacağınız bütün bilgi ve becerileri edinmenizi sağlayacak kapsamlı koçluk eğitimleri sunuyor. ICF tarafından akredite edilmiş bu eğitimler hakkında daha fazla bilgi almak için 0 232 421 70 35 ya da 0 533 273 02 85 telefon numaralarını kullanabilirsiniz.