Futbol Ayakkabılarının Seçimleri Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Yetenek, kondisyon ve tabi ki zekâ üzerine kurulu bir spor dalı olan futbolda, iyi bir futbolcu olduğunuzu göstermeniz adına birçok dış etken olsa da en önemli 3 etken olan bu belirtilmiş özelliklere sahip olmak önemlidir. Bu özelliklerin yanı sıra doğru ekipman ile en iyi futbolcu olma yolunda doğru adımlarla ilerleyebilirsiniz. Giyilen kıyafetlerden tutunda spor yaptığınız ayakkabınıza kadar her şey, kondisyonunuzu etkileyen ve performansınızı olumlu ya da olumsuz yönde etkileyen faktörlerdir.

Futbol oynarken olması gereken en önemli şey, kıyafet ve ayakkabılarda rahatlıktır. Bu nedenle kıyafetlerinizde yaşamayacağınız problemler sayesinde, performansınıza daha dikkat edecek ve kondisyonunuzu olabildiğince arttırmış olacaksınız. Günümüzde kıyafetler konusunda futbolcular için özel bir sektör bulunmakla beraber günümüz teknolojisinde oldukça farklı stil ve teknik özelliklere uyumlu üretimler sağlanmaktadır. Buna göre krampon ayakkabı seçimi yapılırken, bu konuda dikkat edilmesi gerek 2 konu bulunmaktadır.

Hangi Mevkide Oynayacaksanız?

Futbol maçlarında oynadığınız mevkiye göre krampon seçimleriniz değişiklik göstermektedir. Örneğin forvet oyuncusu, hız ve çeviklik ister. Bu nedenle de alacağınız krampon seçimlerinizde hareketli olacağınız doğru bir tasarıma sahip krampon ayakkabı önemlidir.

Futbolda oynanacak mevkiye göre krampon tabanı çivi sayısı ve çivilerin yerleşim yerlerinde de değişiklikler bulunur. Amatör futbolcuların genelde krampon seçimlerinde bu detaylar bulunmasa da profesyonel futbolcuların seçimlerinde önemli krampon seçimleri yapılmaktadır.

Futbol Maçınızı Hangi Zeminde Yapacaksınız?

Futbol maçlarınızı çim saha ya da halı sahada yaparken seçeceğiniz krampon da buna göre doğru olması gerekmektedir. Örneğin krampon seçimlerinizde hem çim hem de ıslak zeminde oynamak istiyorsanız, doğru bir krampon seçimi yapamayabilirsiniz.

Kramponlar, günümüz teknoloji şartında dış kaplama ve taban teknolojileriyle donatılarak üretiliyor. Hal böyle olunca da farklar, zeminlere göre çok fark etmektedir. Bu nedenle ıslak zemin, sert zemin, çim zemin gibi zeminlere göre futbol maçlarınızı yapacağınız alanlarda, doğru krampon seçiminizi fark edilir şekilde yapmanız önemlidir.

Halı saha alanlarında krampon seçimleri yapmak istiyorsanız, suni deri ile üretilmiş kramponları tercih edebilirsiniz. Kramponlarda sert ve kalın üst kısımlarıyla futbola yeni başlayanlar, ara sıra futbol oynayanlar ya da halı sahada maç yapan kişiler için doğru ayakkabı seçimi olarak çivisiz kramponları tercih edebilirsiniz.

Yumuşak zeminler olarak adlandırılan ıslak veya çamurlu zeminlerde ise en zor futbol maçlarının yapıldığı alan olarak belirlenir. Bu alanlarda kramponlarda da özel bir malzeme olması gerekir. Kaymamak için yumuşak zeminler için üretilen krampon modellerini tercih etmeli, kaymamasına karşılık en iyi dengede duracağınız modellerde kramponlar tercih edilebilir.

Doğru seçimleriniz için Korayspor spor mağazalarında ve internet sitelerinde birçok ünlü markaya ait krampon modellerini tercih edebilirsiniz. Kuru çim, halı saha, yumuşak zemin, ıslak veya çamurlu zemin gibi birçok seçimlere göre siz de oynayacağını yere göre krampon tabanı ve ayakkabı modeli seçiminizi yapabilir, doğru krampon ayakkabı sahibi olabilirsiniz.