Evden Çalışma Döneminde Hızlı İnternetin Önemi

TAKİP ET

Evden Çalışma Döneminde Hızlı İnternetin Önemi

Artık hepimizin yakından tanıdığı pandemi yani küresel salgın tüm dünyada çalışma standartlarını değiştirdi. Evden çalışma eskiden sadece belli meslek guruplarının bildiği bir şeyken şimdi tüm çalışma alanlarında devreye girmiş durumda. Pandemi ile birlikte internet bambaşka bir önem kazandı. İnternet hızı çalışma hayatını doğrudan etkileyen bir faktör haline geldi. Evden çalışırken internetin yavaş olması ya da bağlantının sürekli kopması çalışma performansını olumsuz etkiliyor. Zaten yepyeni bir çalışma sisteminde adapte olmaya çalışan insanlar internet sorunlarıyla bu yeniliğe motive olmakta güçlük geçebiliyor. Pandemi sonrası yapılan araştırmalar evden çalışırken internet hızının performans üzerinde önemli etkisi olduğunu kanıtlıyor. Bu nedenle de evden çalışan kişilerin mümkünse fiber internet kullanması tavsiye ediliyor. Fiber internet yüksek hızda internetle eş anlamlı. Çünkü eski internet altyapısından farklı ve çok üstün bir sistem sunuyor. Geleneksel internet altyapısı bakır kablolar içinden elektrik sayesinde veri alışverişi sağlıyor. Bu altyapı internetin hızını kesecek sorunlara açık bir altyapı. Elektrik sinyalleri dış etkenlerden dolayı karışabiliyor. Fiber optik kablolar elektrik değil ışık hızını kullanıyor. Böylece günümüzde internetin en yüksek hızda iletilmesi mümkün oluyor. Evden çalışanların en yüksek hızda, sorunsuz internet bağlantısına ihtiyacı var. Bu da fiber internet kullanarak mümkün olabilir. Ülkemizde fiber internet teknolojisini geliştiren Kablonet 24 ilde fiber internet hizmeti sağlıyor.

Pandeminin Çalışma Hayatına Olumsuz Etkileri Nasıl En Aza İndirilir?

Pandemi evden çalışmayı neredeyse zorunlu hale getirdi. Ofis çalışanları artık kendi evlerinden ofisteymiş gibi çalışıyor. Evden çalışmak demek interneti kullanmak demek. İnternet olanakları kaliteli olan çalışanlar bu süreçle çok daha iyi başa çıkabilir. Bir online toplantıda toplantıyı takip edememek gibi sorunlar çalışanlar için ciddi sorunlara yol açabilir. Online çalışmalarda internet hızı her şeyi belirler. Bir fikri dile getirmek için internet hızınızın iyi olması gerekir. Ya da bir sunumu görsel efektlerle yapabilmek için internet hızı çok önemlidir. Pandeminin çalışma hayatına olumsuz etkileri internet olanaklarının geliştirilmesiyle en aza indirilebilir. İletişim kopukluklarına neden olan yavaş internet yerine yüksek hızda kesintisiz internet kullanmak büyük fark yaratır. Evde internet paketi seçerken online çalışanların çok daha fazla dikkatli olması gerekir. İnternet sağlayıcının altyapısı ne kadar iyiyse internet kullanım olanakları da o kadar iyi olur. Online çalışırken dosya paylaşımı yapan kişiler upload ve download hızına özellikle dikkat etmelidir. Kablonet internet tarifelerinde yükleme ve indirme hızı yüksek tarife seçenekleri bulunur. Çalıştığınız alan grafik gerektiriyorsa görüntü yükleme hızı da önemli olacaktır. Çok iyi bir iş çıkarsanız da internetten gönderirken sorun yaşarsanız başarınız olumsuz etkilenir. Kablonet sınırları ortadan kaldıran internet olanakları sunar. İş sahasına ve internet kullanım ihtiyacına göre internet tarifelerini değerlendirebilirsiniz. Pandemiden dolayı evden çalışan herkes internet kullanım olanaklarını gözden geçirmelidir. Çalışanların bilinçli internet kullanması için internet sağlayıcısını iyi seçmesi gerekir. Kablonet evden çalışanlar için çok uygun fiyatlı fiber internet tarifeleri sunuyor. Bulunduğunuz bölgede Kablonet altyapısı varsa kesinlikle fiber internet tarifelerine geçmelisiniz.

İnternet Hızı Neden Düşer İnternetin Yavaşlamaması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Çok önemli bir online iş görüşmesinde internet yavaşlarsa başa sarmak gerekebilir. Zaman ve emek kaybına neden olan internet hızının düşmesinin en önemli nedeni internet bağlantısını sağlayan internet sağlayıcısının altyapısıdır. Öncelikle internet hızınızı test ederek hangi standartlarda internet olanaklarına sahip olduğunuzu görmelisiniz. Kablonet web sayfasından internet hızı testi yapabilirsiniz. Yükleme hızı, indirme hızı, ping değeri olarak karşınıza sonuçlar çıkacaktır. Bu sonuçlar istediğiniz hızı sağlamayan sonuçlar olabilir. Çünkü sizin aldığınız pakette belirtilen hız altyapıdan etkilenir. Mesafeden ve olumsuz hava olaylarından etkilenmeyen internet bağlantısı fiber internette olur. Yani telefon hattı üzerinden bağlanan internette her zaman sorun yaşanabilmeniz büyük olasılıktır. Oysa Kablonet’in tamamen kendisine ait fiber optik bağlantı altyapısı üzerinden sağladığı internet, bu sorunları yaşatmaz. Fiber optik kablo altyapısı ise ADSL’den kat kat hızlı internet demektir. İnternet hızınız sürekli düşüyorsa zaten altyapı sağlam değildir. İnternetin yavaşlamaması için her şeyden önce altyapısı sağlam internet erişim sağlayıcısından internet hizmeti almalısınız. Kablonet internet kullanıcıları asla internet hızı düşme sorunu yaşamazlar. İnternet paketlerindeki belirlenen hız her zaman aynı şekilde devam eder. Kablonet’ten internet hizmeti alarak internet hızı sorununu kökten çözebilirsiniz. Ama öncelikle bulunduğunuz bölgede hizmet var mı veya binamda şebeke var mı sorularının cevaplarını almalısınız. Kablonet web sitesi  üzerinden altyapı sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Adresinize ulaşan Türksat fiber altyapısı varsa kolaylıkla kablo internet hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. 100 mbps şu an en yüksek internet hızını ifade ediyor. Kablonette 100 mbps hızda fiber internet tarifelerini oldukça uygun fiyatlara bulabilirsiniz. İnternet hızı problemlerinin çoğu, zaman zaman modemden kaynaklanabilir. Türksat Uydunet kendi sisteminde uygun modemle çalıştığından ve teknik ekip hizmetini kendisi verdiğinden dolayı bu tür sorunlarda ortadan kalkar. İnternetin genel yavaşladığı zamanlarda bile Kablonet’in özel müşteri desteği ve kaliteli bağlantısı sayesinde abonelerinin yaşadığı sıkıntılar ben kısa zamanda giderilir. Kablonet internet hizmetlerinden yararlanarak internet neden yavaşlıyor sorusundan kesin olarak kurtulabilirsiniz.