Ev Almak İsteyenlere Müjde! Bankaların Konut Kredi Kampanyası Devam Ediyor

TAKİP ET

Ekonomik istikrar kalkanı paketi destek programı kapsamında yeni konut alacaklar için %10 peşinat ve %0,76 faiz oranlarına kadar düşen konut kredi kampanyası devam ediyor.

Kampanyaya dahil olan bankaların yanı sıra, özel bankaların da faiz oranlarını %1,0'ın altına düşüşerek müşterilerine hizmet veriyor. Yeni ev alacaklar için konut kredileri Türkiye'de büyük bir öneme sahip olmasından dolayı, vatandaşlara müjde geldiğini söyleyebiliriz. Sıfır daire alacaklar için geçerli olan bu kampanyalar, artık eski yapılar için de geçerli durumda. Buna göre konut alacaklar için, alacakları konutu belirlemeleri ve evin fiyatına oranla peşinat ödeyerek, kalanını kredi olarak almaları mümkün olacak.

Ev Alacaklar İçin İndirim Fırsatları Devam Ediyor

Haberler Özel son dakika haber servisinden almış olduğumuz bilgiye göre, Ekonomi İstikrar Kalkanı paketine dahil olan kamu bankalarının yanında, özel bankalarda indirim ve kampanyalarına devam ederken, özel bankalar tam bir yarış içerisine girerek, ciddi anlamda faiz oranlarında indirime gitmiş durumda. Küveyt Türk %0,76 oranına kadar konut kredisi verirken İngbank ise %0,79 oranına kadar düşerek, konut kredisi talebinde bulunan müşterilerine en uygun şartlarda hizmet veriyor.

Ekonomi Piyasaları Canlanıyor

Türkiye'de inşaat sektörünün oldukça gelişmiş olması ve 2018 sonrasında, uzun yıllardır konut piyasalarında ki durgunluk sürerken, alınan bu kararlar ve destek paketi ile birlikte konut alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor. Peşinat oranlarının %10 indirilmesi ve %0,49 ile %0,79 arası konut kredisi aylık faiz oranlarının bulunması, vatandaşları konut alımına yönlendirmiş durumda. Buna göre 150 Bin TL kredi çekecek olan vatandaş, %0,79 oranında ki faiz oranlarına göre 120 ay vadeli olarak aylık 1930 TL geri ödeme ile toplamda 230 bin TL ödeyecek.

Finans haberleri ise genel olarak bu duruma karşı olumlu sinyaller veriyor. Korona virüsü sürecinde alınan tedbirler ve kararların piyasalarda yeterli görülmesinden dolayı, ekonomik anlamda çok fazla sarsıntı yaşamamış durumdayız. Ayrıca konut kredisi kampanyalarının devam etmesi de ciddi anlamda olumlu olarak karşılanıyor. Buna göre vatandaş ev almak için daha kolay şekilde kredi çekerken, inşaat firmaları da aynı şekilde bu kampanyalardan oldukça memnun durumda.

Kaynak : gursesgazetesi.com