En Güncel Oyun Haberleri

TAKİP ET

FortNite türü oyunların yaratıcılık konusunda hiçbir sıkıntı çekmediğini gösteren, yeni bir chapter skin oyuna dahil ediliyor. Bu zamana kadar az rastladığımız bir sessizlikten sonra, Fornite Chapter 2 skins, oyuncuların işatahını kabarttı.

kapsamında son günlerin ses getiren haberi FortNite’dan geldi. Oyunla ilgili yapılan duyurulardan, Fornite Season 11 skinleri görsel olarak inclenebiliyor. Her zaman olduğu gibi yeni duyurulan skinlerin oyun oynanışına (gameplay) bir etkisi olmayacak. Yani yalnızca kozmetik kategorisine ait oyun içi eşyalar olacaklar. Bu anlamda, Fortnite’ın sahibi oyun şirketinin mobil oyun gelirleri anlamında yüzünün güleceği kesin.

Mobil Oyun Gelirleri PC Oyunlarını Solladı

Mobil oyunlar PC oyunlarına göre daha küçük boyutlarda, küçük ekranlarda ve küçük imkanlarla oynanıyor. (Klavye, mouse, monitör & standart akıllı telefonlar) Ancak mobil oyun sektörü ve mobil oyun gelirleri kısa sürede PC oyun sektörünü geride bıraktı. Global oyun pazarı dikkate alındığında, pazar payının %45 gibi müthiş bir diliminde, mobil oyunların hakimiyeti söz konusu. Son yıllarda artan pazar payı ile dikkat çeken konsol oyunlarının da etkisiyle, PC oyunları artık pazardaki en küçük dilimi temsil ediyor.

Tabletler ve akıllı telefonlar üzerinden oynanabilen oyunlara mobil oyun adı veriliyor. Bu noktada, akıllı cihazlar için üretilen oyunların güncel pazar payını rakamlara dökecek olursak; Mobil oyunlar, %10.2’lik büyüme ile pazar paylarını 68.5 milyar ABD Doları seviyesine çıkarmış durumda. Bu noktada, yalnızca akıllı telefon kategorisindeki cihazlar açısından hesaplandığında bu pay; 54.9 milyar ABD Doları seviyesinde. Yani mobil oyunlar arasında da zirve açık ara “akıllı telefon” oyunlarına ait. Aynı dönemde PC oyunlarının global oyun pazarındaki payı ise sadece 35 milyar ABD Doları olarak gerçekleşebildi. Detaylar için :