E-Ticaret ve Pazaryerleri

TAKİP ET

Bundan önceki birçok yazımızda sizlere e-ticaret kavramında ve özelliklerden detaylı olarak bahsetmeye çalıştık. Bugün de e-ticaret konusunda en önemli hususlardan birisi olan Pazaryerleri konusunda bahsetmek istiyoruz.

Ülkemizde faaliyet gösteren en önemli pazaryeleri, Hepsiburada, gittgidiyor, amazon ve trendyol siteleridir. Bu sitelerin günlük istatistikleri incelendiği vakit ne kadar büyük bir müşteri potansiyeline ulaşabildiklerini de görebiliriz. E-Ticaret yapacak olan satıcılar, ürünlerini pazaryeri dediğimiz bu online marketler üzerinden alıcılar ile buluşturma şansına sahiptir. Bu noktada en öneli konulardan birisi de söz konusu pazaryerlerinin kullanım istatistiklerini detaylı olarak incelemek ve satış planlamamızı bu veriler ışığında yapmaktır.

İNTERNETTE EN ÇOK TALEP EDİLEN ÜRÜNLER

Daha öncede belirttiğimiz gibi, online Pazaryerleri kullanım istatistiklerini düzenli olarak paylaşmaktadır. Bu veriler ışığında piyasada oluşan talebin niteliğini ve detaylarını gözlemlemek mümkündür. Bu yazımızda sizler için internet ortamında en çok talep edilen ürünler hakkında bilgi vermek istedik.

İşte İnternetin En Çok Satanları;

Anne & Çocuk Ürünleri; Anne&Çocuk kategorisinde satılan ürünler internette en çok talep edilen ürünlerin başında gelmektedir. Bu kategoride satış yapmak isteyen satıcıların öncelikli olarak dikkat etmeleri gereken husus satılan malın kalitesidir. Bu kategoride satış yapacak olan satıcılar şayet ürün kalitesini maksimum seviyede tutarlarsa çok kısa sürede ciddi satış rakamlarına ulaşabilirler.

Cep Telefonu & Aksesuar; Günümüzde cep telefonu sahibi olmayan kimse yok gibi. Hal böyle olunca bu alanda çok büyük bir talep oluşmuş bulunuyor. Her gün yüzbinlerce insan bu kategoride alış veriş yapmak için internet üzerinde araştırma yapmakta. Ürün çeşitliliğini ve uygun fiyat politikası ile ilerleyecek olan satıcıların başarıyı yakalamaları son derece kolay olacaktır.

Kişisel Bakım Ürünler; İnternetin en çok satanları listesinde üst sıralarda yer alan ürünlerden bir diğeri de kişisel bakım ürünleridir. Günümüzde bu kategoride yapılan satışların çok büyük bir kısmının online olarak yapıldığı göz önüne alınacak olursa bu kategoride yüksek karlılık oranının olacağı anlaşılacaktır. Bu alanda satış yapacak satıcıların fiyat/performans olarak yüksek olan ürünleri satmaları gerekmektedir.

ÜRÜN ARAMA MOTORU İLE DOĞRU ÜRÜNÜ BULUN!

Daha önceki yazılarımızda e-ticaret alanında yüksek bir rekabetin olduğunu belirtmiştik. Satıcıları, bu rekabette rakiplerinin önüne geçirecek her türlü desteğin alınması gerekmektedir.

Nesatilir.com sitesinde yer alan ürün arama motoru sayesinde, hangi ürünlerin hangi oranlarda talep edildiğini tespit etmek ve satış politikanızı bu bilgiler ışığında şekillendirmek hiç olmadığı kadar kolay. Ürün arama motoru, en çok tercih edilen pazaryerleri ile entegre olduğu için satışı yapılacak en doğru ürünü sizin için tespit edecektir.