Doğan Canzz; Youtuber nasıl olunur? Youtube abone sayısı nasıl artırılır?

TAKİP ET

Doğan Canzz, Youtuber Nasıl Olunur, Youtuber olmak için neler yapılmalıdır? Youtube abone sayısı arttırma, Youtube en çok izlenen videolar, trend videolar arasına nasıl girilir? Şeklinde ki merak edilen sorulara cevap verdi.

Genç  sanatçı va fenomen Canzz, medyadaki çıkışlarıyla sosyal medya sakinleri tarafından merak edilirken, Youtuber olmak isteyenlere ise ışık saçtı. 

“Youtuber Nasıl Olunur” , “Youtuber olmak için neler yapılması gerekir?” sorularına cevap veren Canzz, “izleyicilerin sizinle bağ kurmalarını sağlamalısınız. Bu bağ videolarınızın daha çok izlenilmesini sağlayacaktır. Sizin davranışlarınızı ve içeriklerinizi seven takipçiler kanalınızı izleyecek ve kanalızın ismini duyuracaklardır.” dedi.

Doğan Canzz, konuyla ilgili değerlendirmesini üç başlıkta şu şekilde devam ettirdi:

“Bir milyarlık ziyaretçi kitlesine sahip olan bu platformda siz de ürettiğiniz video içeriklerini yükleyerek insanlara sunabilirsiniz. Eğer YouTube’da hali hazırda bir kanalınız varsa fakat takipçi sayınızı bir türlü arttıramıyorsanız neler yapabileceklerinize birlikte bakalım:

1) Kanalınızı sosyal medyada tanıtın

Yeni bir internet sitesi kurduğunuzda ziyaretçilerin kendi kendilerine gelmelerini beklemezsiniz. Sitenizi tüm sosyal medyada ve çevrimiçi platformlarda tanıtırsınız.
Aynısı YouTube kanalınız için de geçerlidir. 

Tanıtım için videolarınızdan kesitleri ya da kamera arkası sahnelerini kullanabilirsiniz Yeni video yayınladığınızda takipçilerinizi bundan haberdar eden bir paylaşım yapabilirsiniz. 

Kanalınızı sosyal medyada tanıtmak ciddi ve profesyonel bir kanalınız olduğunu gösterir. Videolarınızı ya da fikirlerinizi Facebook, Instagram ya da Pinterest'te yayınlayarak ne kadar takipçi çekebileceğinizi asla bilemezsiniz.

2) Diğer YouTuberlar ile video işbirlikleri yapın.

Bir başka YouTuber ile ortak video yapmak kanalınızı büyütmenize yardımcı olabilir çünkü normalde ulaşabileceğinizden iki kat fazla izleyiciye ulaşırsınız.

Ortak video yaptığınız kişinin kanalının sizin kanalınızın konusuna benzer olmasına dikkat edin. 

Diğer YouTuber ile benzer sayıda takipçiniz olması birbirinize yardım etmeniz için yararlı olabilir ama kendinizden büyük bir kanal ile çalışmak sizin yararınıza olur.
Farklı insanlarla birkaç videoda ya da bir video serisi boyunca ortaklık yapmaktan çekinmeyin.

3) Kanalınıza düzenli olarak video yükleyin.

Bütün başarılı YouTube kanallarının ortak noktası düzenli video yüklemeleridir. Düzenli video yüklediğinizde sizi sürekli izleyen takipçiler kazanmanız kolaylaşır.

Takipçilerinize kanal bildirimlerini açmalarını söylerseniz videolarınız yayınlandığında hemen haberleri olur. Haftada ya da ayda bir video atmaya çalışın. Bu plana uyun.
Eğer videolarınızı ne zaman yüklediğiniz belli değilse video yüklemediğiniz dönemlerde takipçi kaybedebilirsiniz.

İçerikleriniz ne kadar iyi olursa olsun insanlar sizin ve kanalınızın gerçekçi ve özgün olmadığını düşünüyorsa kanalınızı büyütemezsiniz.

Videolarda olduğunuz gibi davranın ve samimi olmaya çalışın. Bu izleyicilerin sizinle bağ kurup videolarınızı daha çok izlemelerini sağlayacaktır. İçeriklerinizi seven takipçiler sizin davranışlarınızı da sevdikleri için kanalınızı izlemeye devam edeceklerdir.”