Diyetisyen kontrolünde kilo vermek, uzun soluklu bir maratona benzer

TAKİP ET

Bugün birçok insan kilo vermek ya da kilo kontrolünü sağlamak amacıyla çok çeşitli yollara başvuruyor. Kişinin kendi başına kilo vermesi ve kilo kontrolünü sağlaması oldukça zor oluyor. Kilo kontrolü sağlamada ve kilo kaybetmede diyetisyen yardımı alınması aynı uzun soluklu bir maratona benziyor.

Bu maratonda kişinin yararlı alışkanlıkları kazanıp zararlı olanları hayatının dışında bırakması oldukça zorlu bir süreç gerektirebiliyor. Bu aşamada diyetisyen danışanlarına yol gösterici olarak hedeflerine ulaşmada destek sağlıyor.

Diyetisyeniniz Aşama Aşama Size Nasıl Yardımcı Olur?

Diyetisyen İstanbul ‘da ilk görüşmede vücut analizi detaylı bir şekilde profesyonel cihaz sayesinde çıkarılmasını sağlar. Vücut yapısı ve vücut ağırlığı ölçülerek değerlendirilir. Bu ölçülerin içerisinde vücutta bulunan kas, yağ, su, mineral ve protein oranları alınarak değerlendirilir. Kişinin sağlık öyküsü varsa hastalık geçmişi değerlendirilir. Kişinin elinde kan tahlilleri değerleri bulunuyorsa bu değerler yorumlanır. Kullanılan daimi ilaçlar, takviye besin kullanımları, kişinin beslenme öyküsü yani gün içinde hangi besinlerin ne şekilde tüketildiği, yaşam tarzı, çalışma saatleri, alışkanlıkları, uyku süresi ve su ve kafein tüketimi öğrenilerek, yanlış yaşam ve beslenme tarzı tespit edilir.

Bu aşamada hastanın kendi ile ilgili bilgileri diyetisyenine çekinmeden söylemesi ve paylaşımda bulunması diyetisyenin değerleme yapması bakımından oldukça önemlidir. Kişiler çoğu zaman hayat tarzlarındaki yanlışları bilirler ancak bunları söylemekten utanırlar ya da çekinirler. Bu çekinme neticesinde diyetisyen hastanın anlattıklarından yola çıkarak farklı bir yol izleyebilir. Bunun sonucu olarak kişide kilo verme zorlaşır, özellikle hastada bıkkınlık ve diyetin sürdürülememesi ortaya çıkar. Başarısızlıkla sonuçlanan her diyet kişinin bir sonraki aşamada çok daha fazla kilo almasına ve önüne geçilemez bir hal almasına neden olur.

Muayene ve Görüşme Sonrasındaki Süreç

Hastaların anlattıkları doğrultusunda yaşam tarzına uygun bir beslenme programı oluşturulduktan sonra hasta ile iletişimde kalmaya devam ediliyor ve belirli aralıklarla kontrole çağrılıyor. Gerek motivasyon desteği olsun gerekse danışanların aklındaki sorular olsun her zaman iletişimde kalınıyor ve danışanın kendisini öncelikle güvende hissetmesi sağlanıyor.

Öncelikle kişinin durumuna göre haftada bir ya da iki haftada bir kontrol muayenesine çağrılarak tekrar vücut analizleri yapılır ve bu bir haftalık süreçte hastanın genel durumuna bakılarak değerlendirme yapılır. Muayenede yağ ya da su kaybı ya da vücutta bir ödem varsa belirleniyor. Danışanın uygulamakta zorlandığı bir bölüm ya da aşama oluştuysa diyet listesi ve alışkanlıkları tekrar değerlendirmeye alınarak yeni liste oluşturulabiliyor.

Diyetisyen İstanbul ‘da diyete uygun tarifler, porsiyon belirlemeleri yaparak aynı zamanda porsiyon değişim listeleri ve danışanını çeşitli yazılı dokümanlarla bilgi sahibi olmasını da destekler.

Diyetisyene Ne Zaman Başvurmalı?

Şişmanlık, obezite, morbidite yaşanıyorsa ve sağlık tehlike altına girmeye başlamışsa

Sağlıklı bir şekilde kilo almak, kilo vermek ya da kilonun stabil kalması isteniyorsa

Sağlık sorunları oluşmaya başladıysa

Cildinizde ürtiker benzeri dermatolojik yakınmalarınız arttıysa

Hamilelik ve emzirme sonrasında fazla kilolar hala vücutta kalmışsa

Diabetes mellitus, insülin direnci, çölyak ya da hiperlipidemi hastalıklarında nasıl besleneceğiniz hakkında bilgi sahibi değilseniz ve gıda tedavisi uygulamanız gerekiyorsa

Hamile kalma planlamasında, hamilelik sırasında ölçülü kilo almak ve vücut şeklinizde aşırı kilo kaynaklı deformasyon olmasını istemiyorsanız

Hamilelik döneminde hem bebeğinizin hem de kendi ihtiyaçlarınızı sorunsuz bir şekilde yerine getirmek istiyorsanız

Vejateryan besleniyor, et ve benzeri gıdaları tüketmediğiniz için yeterli besin alıp almadığınıza karşın aklınızda endişeler mevcutsa

Sağlıklı beslenmeyi öğrenmek, olası hastalıklardan korunmak istiyorsanız profesyonel bir diyetisyen İstanbul Quartz Klinik ‘te size yardımcı olabilir ve yol gösterebilir.

Diyetisyen Ücretleri

Sağlık bakanlığı onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Diyetisyen İstanbul Quartz Klinik ‘te size uygun beslenme programını oluşturur. Diyetisyen kontrolünde sağlıklı olarak hayatınıza devam etmek için Quartz Klinik +90 212 241 46 24 numaralı telefonundan randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook  :@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique