Diş Estetiği ve İmplant kimlere uygulanır?

TAKİP ET

Dişlerdeki çarpıklıklar, diş aralığındaki boşluklar ve rengi değişen dişler için diş estetiği tedavisi uygulanmaktadır. Bununla beraber rengi kötü olan kaplamalar, diş eti sorunları ve koyulaşmış dolgular için de bu işlemlere başvurulmaktadır. Ancak günümüzde en çok tercih edilen uygulamalar porselen dolgu, yaprak porselen ve tam seramik kaplamalardır. Ayrıca diş beyazlatma uygulaması da son zamanlarda sıklıkla tercih edilen estetik işlemlerden biridir.

Porselen dolgu, tam seramik köprü uygulaması ve yaprak porselen uygulaması gibi seçenekler İzmir implant kliniğinde tek seansta tamamlanabilir. Bu aşamada diş ölçüsü alınan hastaların ağız görüntüleri, bilgisayara ortamına aktarıldıktan sonra kapsamlı bir şekilde incelenir. Ardından da ihtiyaca göre tedavi seçeneği uygulanır ve tamamlanır.

Zirkonyum gibi tam porselen diş kaplamaları da diş estetiği tedavisi kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bitişik dişler, tek diş, köprü veya birkaç diş olarak uygulanan tam porselen kaplamalarda kalıcı çözümler sunarken aynı zamanda çapraşıklıkların düzeltilmesi için tedaviler de gerçekleştirilir. Elbette estetik bir gülüş için güzel dişler kadar dişlerin dizilimi de çok önemlidir

Diş İmplantı Tedavisi 

Öncelikle implant, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve titanyumdan yapılan vidalardır. Çene kemiğinin içerisine yerleştirilen bu vidaların üst kısmına da diş protezi yerleştirilmektedir. Birçok avantajı bulunan bu tedavinin doğal diş görünümü sunması ve diş kökü yerine kullanılması, hastalardaki gülüş estetiğini de sağlamaktadır. 

Diş İmplantı Kimlere Uygulanır?

18 yaşının üzerinde, yüz ve çene gelişimini tamamlayan hastalara, diş implantı yapılabilir. Tedavi sürecinden önce uzman hekimlerimiz, hastanın çene yapısının bu işleme uygun olup olmadığını anlamak için röntgen çekimi yapar. Daha sonra tedavi için planlamalar yapılır ve işlemler başlatılır. 

Sedasyon tekniğiyle yapılan implant tedavisi, çene kemiklerinin ve ağızda kalan dişlerin ölçüsü alınarak başlanır. İmplantlar ayrıca tek aşamalı ya da iki aşamalı olarak uygulanabilir. İmplantın takılmasından sonra vidanın üstü diş etiyle kapatılır ve iyileşmeye bırakılır. Yine bu kapsamda protez başlıklar daha sonra takılacaktır.  

Detaylar: https://bornovadent.com.tr/implantoloji/