Dış Cephe Kaplamanın Özel Sınıfı Nedir?

TAKİP ET

Dış cephe kaplama için, insan tercihlerini esas alan birçok modelleme mevcuttur. Her modelin inşa alanına kattığı bir yarar olmakla beraber, bazıları nitelikleri gereği öne çıkar.

Bunların içinde tasarım yatkınlığı, yalıtım üstünlüğü sağlayan bazı sistemler epey kârlıdır. Çünkü dış cephe kaplama sınıflarında hemen hemen çoğu yalnızca görünüm üstünlüğü sunar. Nitekim bu yönde, dış cephe kaplama alanlarına yalıtım katanlar, en çok iddia edilenler olacaktır.

 Peki bu yalıtıma katkı da bulunan, en çok konutlara ait olan türler hangileridir? Birinci sırada, özellikle müstakil evler için kullanılan doğal taş kaplamadan bahsedeceğiz.

 Doğal Taş Kaplama Nedir? Doğal Taş Kaplama Nerelerde Kullanılır?

 Doğal taş kaplamanın, dış cephe kaplama sınıfları içinde ayrı bir yer vardır. Bu değerini, tabii ki kuşandığı doğal taşlara ve doğal bir yalıtım sunmasına borçludur. Çünkü, son yıllarda Türkiye'de çoğalan yeni kuşak sistemlerle beraber, konutların modelleri de fark yarattı. Hem Norveç usül denilen evler, hem de İskandivya ülkelerindeki genel intiba, insanlarda huzur kelimesini böyle pekiştirdi.

 Nitekim doğal taş kaplamaya değinilen evler, garip bir şekilde insanlara huzur vermekteler. Hem prefabrik konutlardan sonra daha sağlam bir görünüm sundukları için, hem de yalıtımları sayesinde. Fakat yeni bir müteahhit için, taş kaplama çoğunlukla son sıralarda yer almaktadır. Çünkü kaplama sisteminin getirisi, bu yönde kullanıcılara biraz daha pahalıya patlamaktadır. Sonuçta projeye bir zeval gelmemesi, kuşanılan yalıtım için de geçerli olacaktır.

 Doğal taş kaplamadan sonra ise, yine çok tercih edilen bir dış kaplama sistemine değinmek gerek. Bu da, çoğu kişinin ismini bilmediği prekast dış cephe kaplama sistemi olacaktır.

 Prekast Dış Cephe Kaplama Nedir? Prekast Kaplama Nerelerde Kullanılır?

 Yeni model apartmanlarda ve binalarda, en çok prekast kaplama kullanılır. Dıştan bakıldığı zaman hemen fark edilen bu sistem, apartmanlara daha çok müşteri çekmeye, görselliği itibariyle sebeptir.

 Ayrıca çelikten beslenen hammaddesi, kalitesini kat be kat arttırır. Hem balkon kenarlarına, hem de binanın tüm yüzeylerine hoş bir görüntü normu katar. Bu sayede daha şık bir görünüme kavuşur.