Dik duruş aparatı ile duruş düzeltme

TAKİP ET

Sırt ağrısı şikayetlerinin azalmasına ve aynı zamanda kamburluğun önlenmesine yardımcı olan dik duruş aparatı omurga eğriliklerinin düzelmesine destek olarak duruş bozukluğunun giderilmesine etki etmektedir.

Sırt ağrısı şikayetlerinin azalmasına ve aynı zamanda kamburluğun önlenmesine yardımcı olan dik duruş aparatı omurga eğriliklerinin düzelmesine destek olarak duruş bozukluğunun giderilmesine etki etmektedir.

Dik Duruş Aparatı Neye Yarar?

Duruş bozukluğu olarak belirtilen omurga eğikliği genel olarak ergenlik dönemlerinde ortaya çıkmaktadır. Sadece ergenlikte değil aynı zamanda doğuştan ya da yaşın ilerlemesine bağlı olarak kemiklerin ve kasların güçsüzleşmesi gibi süreçlerde de oluşabilmektedir. Bu durum engellenmediğinde omurgadaki eğiklik derecesi devamlı olarak artış gösterir ve sonucunda kamburluk gibi rahatsızlıklar meydana gelir. Kamburluk sırt bölgesinde kavis ya da eğrilik oluşumu ile kemikleri yukarı doğru çıkması şeklinde kendini belli etmektedir. Bu rahatsızlık sadece duruş bozukluğu meydana getirmekle kalmaz değil aynı zamanda göğüs kafesine baskı yapılması sonucunda nefes almayı da zorlaştırır. Dik duruş aparatı vücudun düz ve doğru bir pozisyonda durmasına yardımcı olarak kısa süre içerisinde omurgadaki eğriliğin, sırttaki ağrıların iyileşmesine ve hafiflemesine destek sağlamaktadır. Omuz, bel ve sırt bölgesini tamamen kavrayan bu aparat omurga kemiklerinin sinirlere baskı yapmasını önlemeye yardımcı olur.

Duruş Düzeltmek İçin Ne Yapılmalıdır?

Postür bozukluğu omurga kemiklerinin normalin dışında biçimlenmesi sonucunda oluşmaktadır. Duruş düzeltmek için öncelikle omurganın olması gereken hizaya getirilmesi gerekmektedir. Bunu sağlamak için ise dik durmaya yardımcı olan aparatlardan yararlanmak da fayda vardır. Omuzların geriye doğru çekilmesini sağlayan bu aparat omuz, bel ve sırt bölgesinde doğru bir oran meydana getirmektedir. Sırttaki eğimi, omurgadaki biçimsizliği düzeltmeye yardımcı olarak dik durmayı sağlamaktadır. Duruş bozukluğu gün içerisinde ağrı oluşumuna neden olmaktadır. Çünkü kemikler arasında sinirler vardır ve kemik düzenindeki bir bozukluk bu sinirlere baskı meydana getirmektedir. Bu da ağrı oluşumuna neden olmaktadır. Duruşu düzeltmek için düzenli bir şekilde dik duruş korsesi kullanılmalı ve aynı zamanda sırt kaslarını güçlendirecek basit egzersizlerin uygulanması gerekmektedir.

Dik Duruş Aparatı Nasıl Kullanılır?

Postür düzeltmeye yardımcı olan manyetik özelliği bulunan dik duruş aparatı günlük hayatta kolayca takılıp çıkartılabilen bir korse modelidir. Yanlarındaki askıları kollarınızdan geçirerek üzerinde bulunan tokalar sayesinde diklik ölçüsü ayarlayabilirsiniz. Bunları sıkılaştırdığınızda omuzlar geriye doğru gelir ve sırtın dik durması sağlanır. Aynı zamanda bel bölgesini de kavrayan bu aparatlar ile genişlik ayarlaması da uygulayabilirsiniz. Her gün düzenli olarak 1-2 saat takılması gerekmektedir. Yaklaşık olarak 3 hafta kullanılması önerilmektedir. Fakat eğikliğin derecesine göre bu oran değişebilir. Eğer ki ileri derecede kamburluk söz konusu ise cerrahi müdahale gerekebilir. Bu nedenle ileri ortopedik hastalıklarda öncelikle doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.

Kamburluk Önleyici Dik Duruş Korsesi Yorumları

Duruş bozukluğunun düzelmesine yardımcı olan ve kamburluk önleyici atlet yorumları incelendiğinde hem kadınların hem de erkeklerin bu korseden oldukça verimli etkiler gördüğü saptanmaktadır. Eğer sizler de dik durmak ve sırt ağrılarınızı hafifletmek istiyorsanız bu aparatlar hakkında yazılan yorumları inceleyerek kullanım sağlayabilirsiniz.