Dijital Fatura Avantajları

TAKİP ET

Evinizden ya da home ofisinizden faturalarınızı dilediğiniz zaman elektronik olarak gönderme imkânı sağlıyor. Özellikle 3 ay ücretsiz kampanyası ile e-fatura hizmetinde tüm firmalara zorlu süreçlerde kolaylık sağlıyor. Mali mühür onayı ile gönderilen e-fatura sistemi, özel entegre ve saklama hizmet sağlayıcısı. Bu sistemle e-faturanızı gönderebiliyor, alabiliyor ve saklayabiliyorsunuz.

E-Fatura Mükellefliği

421 sıralı Vergi Usul Kanunu gereği, 2017 yılı itibariyle brüt satış kazancı 10 milyon Türk lirası ya da üzeri olan kurumlar ve tüm kuruluşlar e-fatura mükellefi kabul edilir. 19.10.2019 tarihli tebliğ Resmî Gazete'de yayımlanmış olup, VUK 509 tebliğine göre gerekli şartlar belirlenmiştir. 2017 yılı ve takip ettiği dönem itibari ile brüt satışı 5 milyon ve üzerinde olan tüm kurum ve kuruluşlar da e-fatura vergi mükellefidir.

E-Fatura Avantajı Nedir?

Olağanüstü durumlarda ya da tebliğ kapsamında olan firmaların fatura çıkışlarında aksiliklerin yaşanmaması adına önemlidir. Bunun dışında birçok dijital fatura avantajları ve özelliklerine sahiptir.

Bunlar;

Kâğıt ve basım masrafı

Fatura çıktısı saklama ve gerektiğinde yazıcıdan çıkartma imkânı

Dijital ortamda bulunan verilere kolay erişim

Resmi evrak niteliği

Personel masrafından tasarruf

10 yıl fatura saklama arşivi

Tam güvenlik

Toplu fatura gönderimi

Bu olanaklar her firma için oldukça önemlidir. Fatura yanlışlıklarını kolaylıkla takip edebilir, geriye dönük olarak tüm kesilen faturalara şeffaf ulaşım imkanına sahip olursunuz.

E-Faturanın Zorunlu Olduğu Haller

Yıllık hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan tüm kurum ve kuruluşlar, RPDK lisanslı firmalar, bavul ticareti, motorlu taşıtların imalatı, motorlu taşıt ithalatı ve internet alışverişi yapan yerler tarafından kullanılması zorunludur. Geçici süre ile kullanılması zorunlu kurumlar için verilen süreler kapsama alınmaktadır.

E-Fatura Özellikleri Nelerdir?

Oldukça yararlı bir sistem olan e-fatura kullanım kolaylığı itibari ile bazı özelliklere sahiptir. Bilgisayar, tablet ve mobil uygulama ile giriş yapılarak kullanılabiliyor. 10 yıllık süreçte faturalarınızı düzenli saklama depo alanına sahiptir. Fatura gönderiminizde sınırlama yoktur. Güncelleme ve bakım firma tarafından yapıldığı için zaman kaybınız olmuyor.

Faturalarınızı taslak halinde görebiliyor ve gönderimi dilediğinizde gerçekleştiriyorsunuz. Sistemin sağladığı ve sahip olduğu en önemli özellik yeni teknoloji dünyaya kapıları aralama imkânı sunmasıdır.

Çevre dostu olarak toplumun bilinçlendiği ve tüm işlemlerini dijital fatura ortamda gerçekleştirdiği bu sistemler ile kâğıt masrafını önleyerek doğayı koruyorsunuz. Firmaların faturalarında aksamaların olması, fatura girişi sürelerini aksatabiliyor. Bu nedenle e-fatura ile tüm sorunlar ortadan kalkıyor, işiniz devam ediyor.

3 Ay Ücretsiz Gönderim

Firma tarafından son dönemde yaşanan, dünyayı ilgilendiren covid-19 pandemi vakası sebebiyle, işinizin tüm hızıyla sorunsuz devam etmesi için sizlere 3 ay ücretsiz kullanım imkânı sağlıyor. Bu periyotta; e-defter, e-arşiv, e-irsaliye, e-müstahsil makbuzu, e-serbest meslek makbuzu, e-bilet ve e-arşiv fatura hizmeti 3 ay ücretsiz olarak sizlere sunuluyor.