Depremde En Güvenlisi Çelik Prefabrik Ev ve Konutlar

TAKİP ET

Modern mimari tasarım sonrası çelik konstrüksiyon yapı sistemiyle üretilen prefabrik ev deprem güvenliği ile öne çıkıyor. Geleneksel betonarme binalarda yaşayanlar depremden büyük endişe duyuyor. Çelik konstrüksiyon ev sahipleri ise depreme güvenli evleriyle hazırlıklı olmanın huzurunu yaşıyor.

Peki prefabrik ev modellerini depreme karşı güvenli kılan özelliği ne şimdi biraz daha yakından bakalım. Bu ev sisteminde yapı güvenliğinin üzerine bina edildiği taşıyıcılar özel kalınlıkta çelik metallerin kullanımıyla üretiliyor. Çelik yapısı gereği kırılgan olmayan esnek özelliğe sahip. Olası depremler esnasında bu esnekliğin verdiği avantajla sağa sola kırılmadan hareketle ayakta kalıyor. En şiddetli depremlerde bile hafif sallantılar hissediliyor ama bina ayakta kalıyor. Çelik sistem prefabrik ev yıkılma yapmadığından can kaybına neden olmuyor. Bu nedenle içinde yaşayanlara güven veriyor, deprem korkusunu unutarak geride bırakmalarını sağlıyor. Geleneksel betonarme binalarda ise bu güvenin aksine deprem hem endişeye hem de büyük korkulara neden oluyor. Korku daha ileri düzeylerde seyrettiğinde tedavisi zorlaşan ağır psikolojik travmalara yol açıyor.

Hızlı Kuruluma Sahip Prefabrik Evlerle Deprem Korkusunu Geride Bırakın

Modern mimaride yenilikçi modellerle tasarlanan Karmod prefabrik ev son teknolojiye sahip tesislerde güvenle üretiliyor. Karmod marka güvencesiyle çok sayıda modern tasarımdan birine karar vererek çok kısa sürede en hızlı şekilde güvenli yeni bir eve sahip olmanız çok kolay.Üstelik bütçenize çok uygun prefabrik ev fiyatları da size özel. Karmod ev üretim serüveni beğendiğiniz ev modeline karar vermenizle başlıyor. Evlerin nasıl tasarlandığından bahsetmekte yarar var. Prefabrik ev modelleri özel yazılım bilgisayar programı kullanılarak tasarım uzmanlarınca hazırlanıyor. Her yıl tek katlı ve iki katlı alternatifli planlarda yeni tasarım albenili ev modelleri uzmanlıkla hazırlanarak beğeninize sunuluyor. Karmod’a özgü bilgisayar programında ev tasarlandıktan sonra yapıya güven kazandıran statik hesaplama ve uygulamaları da bu sistemle gerçekleştiriliyor. Tasarımdaki tüm birleşimler bu özel programda adeta çek up yaparcasına taranarak uzmanların kontrolünde üretim dosyası hazırlanıyor. Test üretimle tekrar kontrol edilen prefabrik ev modelleri üretime hazır hale geliyor.

Bu yenilikçi tasarımlar arasında hangi prefabrik yapı modelini beğenirseniz beğenin modern hatlarda hızlı üretimle kısa sürede sevkiyata hazır hale getiriliyor. Öncelikle bilgisayar programına entegre edilmiş makine otomasyonundaki bilgisayara aktarılan ev modelinde kullanılan çelik metallerin işlenmesine başlanıyor. Burada tamamıyla makine otomasyonunda özel kalınlıktaki çelik metal saclar hatta ilerlerken bükme, delme ve kesme işlemleri gerçekleşiyor. Üretimin hiçbir aşamasında yapı güvenliğini riske atan kaynak kullanımı bulunmuyor. Kaynaksız üretim teknolojisiyle bu sistem yenilikçi model olarak tanımlanıyor. Delik ve kesmeler bilgisayar otomasyonunun sağladığı avantajla milimetrik olarak gerçekleştirildiğinden bu evlerde güvenlik riskleri ortadan kalkıyor. Bir başka ifadeyle tasarımdaki hesap üretime tam uyuyor ortaya tam güvenli prefabrik ev modelleri çıkıyor. Bu arada çelik sistemlerin üretim süresini merak etmiş olabilirsiniz. Bir evin üretimi gün içerisinde saatler içerisinde tamamlanarak sevke hazır hale getirilebiliyor. Çelik hattında yapı güvenliğini sağlayan çelik taşıyıcılar, çelik çatı makasları ve yine çelik çatı aşıkları üretiliyor. Otomasyon bölümünde çelik taşıyıcı ve karkaslar üretilirken diğer yandan duvar blokları ve çakı sistemlerinin hazırlıkları devam ediyor. Plana göre ölçülerde duvar panelleri hazırlanıyor. Yapının elektrik ve su tesisat malzemeleri onaylı projeye göre en iyi malzemelerden seçilerek hazırlanıyor. Elektrik tesisat sisteminde yapı statiğinde olduğu gibi temel hedef tam yangın güvenliği. Kablolar, bağlantı klipsleri, sigortalar, armatürler, aydınlatma anahtarları ve prizler en iyi markalardan seçiliyor. Yine aynı şekilde su tesisat malzemeleri en iyi kalitede ve vitrifiye ekipmanları da modern tasarımlardan temin ediliyor. Karmod prefabrik evin ana kapısı özel imalat çelik kapıdan tedarik ediliyor. İç oda kapıları modern tasarım panel sistem kapılardan oluşuyor. PVC pencere sistemleri de yine birinci kalite ve çift camlı modelde tedarik ediliyor. Kanat açılımlarında boydan boya tam kapama sağlayan ispanyolet kilit sistemi kullanılıyor.

Prefabrik Ev 3 Günde Kuruluyor

Ön üretimi modern tesislerde gerçekleştirilen prefabrik evler kamyon veya tıra yüklenerek Türkiye’nin her bölgesine gönderiliyor. Evin kurulumu Karmod uzmanlarınca ortalama 3 ila 7 günde tamamlanıyor.

Karmod marka güvencesinde prefabrik konutlarla beraber konteyner modeliyle de evler üretiliyor. Konteyner sistemiyle üretilen evler kullanıma hazır sevk edildiğinden yerine nakledildiği gün vinçten indirilerek hemen oturuma hazır hale geliyor.