Composure Nedir?

TAKİP ET

Evlerde, evlerin bahçelerinde veya buna benzer alanlarda hayvanseverler evcil olarak hayvan beslemekte ve onlara yaşayabileceği alanlar sunmaktadır. Binlerce hayvan bakımı yapan kişi hayvanların çeşitli sorumluluklarını da üstlenerek onların daha mutlu, aktif ve kendilerini yabancı hissetmeyeceği alanlarda olmalarını sağlamak istemektedir. Bunun için de barınmadan beslenmeye kadar birçok faktörün titiz biçimde ele alınıp takip edilmesinde yarar vardır.

Bu faktörler bağlamında özellikle de hastalık, mevsim geçişlerinin olduğu dönemlerde dışarıda serbest bırakılmak gibi çeşitli sebeplere de dayandırılarak hayvanların davranışlarında çeşitli bozukluklar meydana gelebilir. Huysuzluk, davranışsal bozukluk, anksiyete, hiperaktivite gibi çeşitli sonuçların oluşabileceği ortamlarda yer alabilen hayvanların bu durumlardan kurtarılması için de önlemler alınmalıdır. Veterinerler tarafından da önerilen ve çok fazla olumlu etkisi de olan composure, evcil hayvanların sakinleşmesini sağlayan en önemli ve tesiri yüksek ilaçlardan biridir.

Composure Hangi Durumlarda Kullanılır?

Özellikle de kedi ve köpeklerin enerji seviyesini ve kişiliklerini etkilemeden sakinleştirici özelliği sağlayan composure, çiğneme tableti şeklindedir. Özel gıda desteği olarak da nitelendirilebilir. Evcil hayvanın uyuşması, bağımlı olması, bayılması gibi yan etkileri de bulunmayan composure stres seviyesinin kontrol altına alınması için önemli bir besin kaynağıdır.

Kedi veya köpeklerin yaşadığı dış etkenlere bağlı olarak stres ve davranış bozukluklarında kullanılması gerekmektedir. Hayvanların yalnız başına kalması, veteriner ziyaretleri, tıraş ziyaretleri, taşınma veya yolculuk gibi durumlarda kedi ve köpeklerde bu durumlar fazlasıyla görülebilir. Bu gibi durumlarda composure desteği alarak kedi ve köpeklere verilmesi en iyi çözümlerden biridir.

Composure Kullanım Şekli Nasıldır?

Uzun süreli davranış bozukluğu yaşayan hayvanlara uygulanması gereken composurenin etkisi ilk 30 dakika içerisinde başlar ve 4 saat boyunca da devam eder. Artan stres durumlarına karşı ise dozun 2-3 katına çıkarılası gerekmektedir. Küçük ırk köpekler ve kediler için 10 kilogram ağırlığına kadar günde 1 adet verilmesi önerilir. Köpeklerde 22 kilogram ağırlığa kadar da günde 1 adet, 45 kilogram ağırlığına kadar günlük 2 adet, 45 kilogram ve üzeri ağırlıklarında ise 3 adet olarak verilmesinde yarar vardır. 

Kedi ve köpeklerin davranış bozukluklarını, streslerini en aza indirgemek hatta yok etmek için en tesiri yüksek gıdalardan biri olan composure kullanımı hayvan bakımı yapan kişiler tarafında tercih edilmelidir. Buna göre sizler de en uygun fiyatlar karşılığında en kaliteli ürünlerden temin etmek için Yeniçağ Veteriner Ecza Deposu'nu tercih edebilirsiniz. Müşteri memnuniyeti yüksek seviyede en iyi hizmeti sunan Yeniçağ Veteriner Deposundan kedi ve köpekleriniz için ihtiyacınız olan tüm ürünleri kolaylıkla alabilirsiniz.

Detaylı bilgi almak için https://yenicagecza.com/composure/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.