Cinsel Sağlık Sorunları Ve Tedavisi

TAKİP ET

Son yıllarda ülkemizde cinsel iktidarsızlık oldukça sık yaşanan bir durumdur. Cinsel isteksizlik sorunlarının genellikle erkekler tarafından yaşandığı bilinse de, günümüzde birçok kadın da bu sorunla karşı karşıya kalmaktadır.

Peki, cinsel iktidarsızlık neden olur, cinsel iktidarsızlık tedavisi var mıdır? Bu sorular, cinsel sağlık sorunu yaşayan herkesin aklına takılan sorulardır. Cinsel sağlık sorunlarının kişiden kişiye farklı sebeplerden dolayı meydana geldiği ve farklı tedavi süreçleri ile genellikle tedavi edilebildiği bilinir.

Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Cinsel sağlık sorunları, kadınların ve erkeklerin ortak olarak yaşadığı cinsel sıkıntılar olarak bilinir. Üremenin temelinin dayandığı cinsel sağlık, kadınlar için de erkekler için de oldukça önemlidir. Çünkü cinsel sağlık sorunlarının yol açtığı cinsel isteksizlik durumu, partnerler arasındaki ilişkiyi de sorunu yaşayan kişilerin hayatlarını da oldukça kötü anlamda etkiler. Bu sebeple cinsel sağlık sorunu yaşayan bireyler ve partnerleri, bu sorunların hızlı bir şekilde tedavi edilmesini isterler. Cinsel sağlık sorunları, genel olarak psikolojik ve fiziksel etkiler ile oluşan sorunlardır. Cinsel sağlık sorunlarının yaşanmasına sebep olan etkilerden;

Psikolojik nedenlere stres, kaygı bozukluğu, kişilik bozukluğu

Fiziksel nedenlere erkek ve kadın üreme organının fiziksel yakınlaşmaya karşı herhangi bir reaksiyon göstermemesi, erkek üreme organının eğri olması şeklinde örnek verilebilir.

Özellikle stres ve kaygı bozukluğu gibi durumların yaşanması ile ortaya çıkan cinsel sağlık sorunlarının terapi yöntemleri yardımıyla çözüme kavuşabileceği bilinir.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Cinsel isteksiz sorunlarının kişilerin tüm hayatını kötü etkilediği bilinir. Cinsel birleşme esnasında yaşanan isteksizlik, hem sorunu yaşayan kişiyi hem de partnerini oldukça mutsuz eder. Aynı zamanda cinsel isteksizlik sorunlarının yaşanması, kişilerin üreme imkanlarının da olmadığı anlamına gelir. Cinsel sağlık sorunlarının yaşanması çeşitli sebeplerden kaynaklı olabilir. Bu sorunların tedavi yöntemleri belirlenmeden önce sorunun kaynağının tespit edilmesi gerekir. Sorunun kaynak sebebine, sorunu yaşayan kişinin yaşına ve cinsiyetine göre tedavi yöntemi ve süreci farklılık gösterir.

Cinsel isteksizlik sorunlarının er ya da geç tedavi edilebileceği bilinmelidir. Tedavi yöntemleri bazen ilaçlarla sürdürürken, bazen yalnızca terapi seansları ile sürdürülür. Tedavi yöntemleri ve düzenli olarak tedaviyi takip etmek, cinsel isteksizlik sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olur. Dolayısıyla bu sorunları yaşayan kişilerin utanmadan doktora başvurmaları ve sorunlarına çözüm yolu bulmaları önerilir.

Yaşanan cinsel sorunlar, çeşitli yöntemler ile çeşitli sürelerde tedavi edildikten sonra kişiler eski cinsel sağlıklarına kavuşurlar. Bu durumda kişilerin tekrar cinsel birleşme yaşaması mümkündür. Cinsel isteksizlik sorunları yaşandığında önemli olan, hızlı bir şekilde doktora başvurmak ve sorunun tedavi yöntemini uygulamaya başlatmaktır. Tedavi sürecinde tedavi başladığı andan itibaren itina ile devam edilmesi ve doktorun tavsiyelerine harfiyen uyulması tedavi sürecinin olumlu sonuç verebilmesi adına oldukça önemlidir. Bu nedenle tedavi süreçlerinin yöntemlerinin aksatılmadan gerçekleştirilmesi gerekir.