Çağatay Tonyalı (Dayı) Arabalar Geçicidir Önemli Olan Gönülleri Fethetmektir

TAKİP ET

Türkiye'ye Tofaş doğan SLX'i (dayı) sevdiren tanıtan Çağatay TONYALI, "arabalar geçicidir önemli olan gönülleri feth etmektir" dedi. Peki, Çağatay Tonyalı kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Çağatay TONYALI, eski arabalara ve özellikle Tofaş ve Doğan araçlarına karşı ilgisinden dolayı çevresinde ve sosyal medyada ilgi çekiyor.  Türkiye’ye Tofaş doğan Slx’i (dayıyı) sevdiren ve tanıtan Çağatay Tonyalı, 'arabalar geçicidir önemli olan gönülleri feth etmektir' dedi.Peki Çağatay Tonyalı kimdir, nerelidir, ne iş yapmaktadır?

Arabada Müzik Dinleme Keyfini İlk Kim Başlattı?

Çağatay Tonyalı sıra dışı fikirleri ile ilgi çeken tutkunlardan birisi olarak şunları söylüyor; "Radyo çalara sahip olan son araba Ford Crown Vic'ti. Günümüzde çoğu otomobil CD çalar ve radyo gibi araçlardan entegre bilgi ve eğlence sistemlerine geçmiştir. Kasetçalara sahip otomobiller artık üretilmiyor, böylece artık kasetlerinizi arabanızda çalamazsınız. Birer nostalji unsuru haline gelen kasetler hala evlerin köhne çekmecelerinde saklanıyor. Kim bilir, belki bir gün onlar da plaklar gibi değerlenir!

Hava yastıklarının ölümcül olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? 

Çoğu arabada bir çocuğun ön koltuğa binip binmediğini belirlemek için dahili güvenlik mekanizmaları vardır. Bu tür güvenlik mekanizmaları olmasaydı, olduğundan çok daha fazla trafik kazası ölümü yaşanırdı. Aslında, bu teknoloji ile bile, hava yastıkları sayesinde kurtarılmayı bekleyen 20 kişiden birini öldürüyor." 

 Aracınızı Hangi Sıklıkta Yıkıyorsunuz?

Araç fiyatlarındaki artışa rağmen tutkunların hala fazla olduğunu belirtenTonyalı açıklamasını şu şekilde devam ettiriyor;

"Bu bir şok olarak gelebilir, ancak her 7 kişiden biri arabasını hiç yıkamıyor.  Temiz, güzel görünümlü bir araba, ne yazık ki her araç sahibinin listesinin başında değildir. Çoğu insan otomobillerin bugüne kadar ki en iyi buluş olduğunu düşünüyor. Küçük, büyük, tüm arabalar, hedeflerimize eski at arabalarından daha hızlı ulaşmamıza yardımcı oluyor. Otomobillerin icadı ve ekonomi de o zamandan beri büyük bir hızla büyüdüğü için işe gidip gelmek artık çok daha kolay. Birçok araba sahibi arabalarına her şeyden daha fazla değer veriyor. Bir kişi ilk arabasını aldığında her zaman harika bir duyguya kapılıyor. Araba fiyatlarının yüksek olduğu ülkemizde, araç tutkunları da oldukça fazla bulunuyor"

Çağatay Tonyali Kimdir? 

01.06.1994 yılında Trabzon'da doğan Çağatay Tonyalı Gümüşhane/Torulda ikamet ediyor. Sosyal medyayı aktif kullanan Tonyalı, Araba bakım ve onarım konusunda işini aşkla yaptığını belirtiyor. SLX otomobilini karatenizde tanımayan olmadığını belirten Tonyalı, 'DAYI' lakabı ile tanınıyor. Aracın fiyatını öğrenmek istediğimizde ise paha biçilemeyeceğini söylüyor.