Bir Ev Satın Alırken En Sık Yapılan Hatalar

TAKİP ET

Bir ev satın almak en önemli kararlardan biridir ve birçoğumuzun hayatındaki ana yatırımdır. Hatasız ev satın almak, büyük bir ekonomik çaba sarf etmek anlamına gelir ve bazen hayatının büyük bir kısmı için taahhüt edilir.

Bir ev satın almak en önemli kararlardan biridir ve birçoğumuzun hayatındaki ana yatırımdır. Hatasız ev satın almak, büyük bir ekonomik çaba sarf etmek anlamına gelir ve bazen hayatının büyük bir kısmı için taahhüt edilir.

Ev satın alırken ölümcül hatalardan kaçınmak için neleri kontrol etmeniz gerektiğini aşağıda kısaca yer vereceğiz. Ev Alırken Hangi Kalemleri Dikkate Almalısınız?

Vergiler ve Ek Ücretler

Alıcı, bir eve sahip olmanın, aylık kat mülkiyeti masraflarını ve fiyatı önemli ölçüde artırabilecek diğer ekstraları ödemek anlamına geldiğini unutur. Evlerin bakıma ihtiyacı vardır, genel masraflardan bahsetmeye bile gerek yok (cephe, anten, asansör vb.). Bağımsız bir ev olması durumunda, maliyetler daha da yüksektir.

Mobilya ve beklenmedik durumlar için ek bütçe.

Bütçe yapıldığında (veya yapılması gerektiğinde ), ev ile doğrudan ilgisi olmayan ancak öngörülemeyen olaylar için mobilya harcamaları eklenmez ve ekstra fon hesaplanır. Örneğin bir ev satın aldıktan iki ay sonra arabanın arızalanması gibi.

Emlak vergisi

Ev alanların% 99'u hangi vergileri ödeyeceklerini önceden bilmiyor.

Alıcılar genellikle pahalı veya ucuzun ne anlama geldiğine dair düşüncelerini kaybederler

İstatistiksel bilgilere bakın ve piyasa fiyatlarını karşılaştırın.

Birçok insan, fiyatların sürekli arttığını düşünerek ev satın alır.

Son deneyimler bize evlerin her zaman değerinin artmadığını öğretti, ama öyle görünüyor ki herkes anlamak istemiyor.

Duygusal düzeyde kendinizi hazırlayın.

Bazen bir ev satın almak mantıklı bir karardan daha duygusal bir karardır ve bu durumda satın almak yanlıştır. Aylarca süren araştırmalardan sonra kendinizi yorgun veya motivasyonsuz hissediyorsanız, kötü bir karar vermek daha kolay olacaktır. Düşünmek için biraz zaman ayırın.

Ev hakkında tahminde bulunun.

Ev çok kullanışlı olmalı. İçinde yaşamak için satın alırsak göreceli bir sorundur, çünkü en azından barınma problemini çözer. Ama yatırım yapmak için satın alırsak ve işler ters giderse, yıllarca mali durumumuzu zorlamış oluruz.

ve satıcıları bir araya getiren Birtep platformunda faizsiz, en uygun maliyet ve bütçenize uygun taksitlerle hatasız ev satın alabilirsiniz. Bu platformların varlığı hata riskini de minimuma indiren bir şans yaratıyor.