Ali Parıltan kimdir? (Alipstyle)

TAKİP ET

Ali Parıltan, Pandemi dolayısıyla uzun süre turizm sektörünün durgun halde bulunduğunu belirterek bundan sonra turizmde hareketlilik yaşanacağını belirtti. Peki, Ali Parıltan kimdir, nerelidir?

Turizm sektöründe önemi bir yer tutan Yiyecek içecek sektöründe aranan isimlerden birisi olan Ali Parıltan (Alipstyle) içinde bulunduğu sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında tecrübelerini paylaşan Ali Parıltan sosyal medyada ilgi çekmeye devam ediyor. kim olduğu hususunda araştırılan Ali Parıltan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

"Artık dünyada en önemli meslekler arasında sayılan bir mesleğe sahip olduğumuzun farkında olmamız gerekiyor. Genel olarak turizm çalışanları olarak Türkiye turizminde biraz daha bakış açısı değişikliğinin gerektiğini vurgulamak istiyorum Amaç bir gelir elde etmek değil de, zaten işini gerçekten severek yapanlar daima başarıya emin adımlarla ilerleyenlerdir." ifadelerine yer veren Ali Parıltan, Turizmin 'yaşam stili' olduğunu, 'Turizm Doktoru' olduklarına vurgu yaparak şunları söyledi;

Turizm titizlik ve karşılıklı saygıdır

Bizim Turizm olarak bir Doktordan farkımız yok, Turizm yaşam stilidir. Yiyecek içecek sektörü olarak bizler hepimiz birer doktoruz. Nasıl hastaneye bir hasta geliyorsa ve tedavi görüyorsa, bizlerde konaklama ya da herhangi bir x restoranda misafire servis başlamadan sunacaklarımız ve doğru önerilerle onları inanılmaz bir mutluluk ve güler yüzle ağırlamak kadar güzel bir şey yoktur. Konaklamak için gelen insanlar tatil yapacak ve gidecek gözüyle bakılmamalı, insanlar o tatilin hayalini bir yıl kuruyor. Ufak bir pürüz tatilcilerin istediği gibi sonuçlanmamasına sebep olabiliyor. İşte bu yüzden Turizm titizlik ve karşılıklı saygıdır."

Turizm sektöründeki tecrübelerini paylaşan Ali Parıltan şu hususlara dikkat çekti;

Bir gün bir misafirinizin canı sıkkındır. Mesela Barmenlik yapıyorsunuz. Bir misafirinizin hayatında kimseye anlatamadığı sıkıntısı veya Eşiyle tartışmıştır, kimseye açılamaz. İçine dert ettiği problemlerini sizinle paylaşır. Gösterdiğiniz ilgi ve alaka, gösterdiğiniz sabır onun rahatlamasına sebep olur. Servis yapmışsın masadaki duruşunla, samimi ve güler yüzünle insanlara kattığın pozitif enerji ile karşılıklı yaşanan duyguyu düşünün...

Ya da insanların sizin çalıştığınız işletmeye sizin için geldiğini ve sizinle bağlantılar kurarak Otel seçiminde ön ayak olduğunuzu düşünün. Yıllar sonra sizi tanıyan misafirlerin sizin çalıştığınız Otelde size denk gelmesi nasıl bir mutluluk; eğer o insana o pozitif enerjiyi vermeseydiniz gelip sizi bulabilir miydi tatilinde.?

Ya da misafirinin sorununu dinleyip beklentilerini karşılayarak çözüm odaklı çalışıp insanları mutlu etmek her zaman size de mutluluk katmaz mı?

İster Yönetici ister servis yapan bir garson olun, servisi yapın ya da yaptırın ama bunları yaparken bu duyguyu yaşamalı ve yaşatmalısınz. Çünkü mesele sadece masaya yapılan bir bardak cola servisi yada şarap servisiyle bitmiyor..

Biz bey fendi ve Hanımefendilere hizmet eden Bey fendi ve hanım efendileriz...."

ALİ PARILTAN KİMDİR (Alipstyle)

25 Yaşında genç bir turizmci olan Ali Parıltan, Aslen Gümüşhane/ Torul doğumludur. Ayrıca kendisi hasta bir Beşiktaşlıdır.İşi gereği Türkiye'nin bir çok yerinde görev almıştır.

Turizm otelcilik mezunu olan Ali Parıltan, turizm sektöründe tecrübe edinmesinin ardından Türkiye dışında, Dubai ve Kıbrıs’ta farklı projelerde yer almıştır, Et üzerine olan branşını şova dönüştüren Parıltan, sosyal medyada da adından söz ettirmektedir. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Fenomen Chefler den biri olan Ali Parıltan Türkiye'de birçok fine dining konseptinde çalışmaları bulunuyor. Turizm alanında misafir memnuniyeti konusunda öne çıkan, aranan isimlerden biri haline gelen Ali Parıltan, daha önceki çalışmalarında Tripadvisor, Holidaycheck, google rewiev birçok otel puanlama ve restoran puanlama sisteminde adını duyurmuştur.

Ali Parıltan'ın Soyal Ağları Nedir?

instagram: https://instagram.com/alipariltan.official/

Twitter: https://twitter.com/alipariltan

Facebook: https://www.facebook.com/alipariltan.official/

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/ali-pariltan-469bb4164