2021'de Video Pazarlamanın Gerekli Olmasının 8 Nedeni

TAKİP ET

Günümüzde, geleneksel pazarlama biçimleri önceki yıllarda olduğu kadar etkili olmaktan çıktı. Dijital pazarlama ajansları artık daha fazla görüntü ve video tabanlı içerik ekleyerek pazarlama stratejilerini yükseltebileceklerini fark ediyor ve TikTok gibi platformların artan popülaritesi ile pazarlamacılar video ile yapabileceklerini yapma fırsatına atlıyorlar.

Video Pazarlama Neden Bu Kadar Önemli?

Video prodüksiyon şirketleri artık sosyal medyadaki video içeriği talebini karşılayabiliyor. Satışları ve web sitesi trafiğini artırmak için hala bilgilendirici olan hızlı videolar çekmenin önemini anlıyorlar. Peki video pazarlama neden bu kadar önemli?

Videolar Dikkat Çekiyor

Kullanıcının dikkatini birkaç saniye içinde çekebilmek zor olabilir, ancak videoların sizi kurtarabileceği yer burasıdır. Yaratıcı görünen fotoğraflar artık kullanıcıyı kesmiyor.

Videonuzun ilk birkaç saniyesinin, kullanıcıların kaydırmayı bırakıp bunun yerine içeriğinize odaklanmasını sağlayacak kadar ilgi çekici olması gerekir. Kullanıcılar eğlenceli fotoğraflara bakmayı bırakabilirken, videoların durağan fotoğraflardan 5 kat daha fazla dikkat çektiği biliniyor.

Dönüşümleri Artırır

Kullanıcıların/tüketicilerin %55'i satın alma kararı vermeden önce video izliyor. Kullanıcılar, videolar aracılığıyla kullanılan ürünleri görme fırsatına sahip olduklarında, gerçekten satın alma şansları daha yüksek. Video, kullanıcıları sayfalarda daha uzun süre tuttukları ve onları web sitesine bakmaya teşvik ettiği için web siteleri için de faydalıdır. Bu, ürün açıklamalarını okumaya hevesli olmayan kullanıcılar için harika.

Yeni Müşteriler Çekiyor

Konu yeni bir müşteri tabanı çekmek olduğunda videolar harikadır. Çektiğiniz profesyonel videoları birden fazla sosyal medya platformu üzerinden reklam vermek için kullanabilirsiniz. YouTube, Facebook ve Instagram, marka videolarınızı yükleyebileceğiniz harika platformlardır.

Ayrıca, reklamlar aracılığıyla farklı kitlelere ulaşmanıza olanak tanıyan harika hedefleme özelliklerine de sahiptirler. Bütçenizi kontrol edebilir ve videolarınızın yalnızca özel olarak hedeflenen kitlelere gösterilmesini sağlayabilirsiniz.

Videoya Talep Artıyor

Video talebi yalnızca televizyon veya filmlerle sınırlı değil, aynı zamanda markalar için pazarlamaya da uzanıyor. Influencerların da takipçilerinin ihtiyaç ve taleplerini karşılayabilmek için video içeriklerini artırdıkları biliniyor.

Video Güven Oluşturur

Pazarlama, genel olarak, güven ve ilişkilere dayanır. Müşterilerinizle sağlam bir temel oluşturduğunuzda, işletmeniz ve ürünleriniz hakkındaki sözleri yaymak için onlara güvenebilirsiniz. Video içeriği bunu iyi yapıyor.

Metin veya durağan görüntülerle karşılaştırıldığında, videonun kullanıcıların ilgisini çekmesi ve farklı duygular uyandırması daha olasıdır. Videolar, bir hikaye anlatmanıza ve insanları markanız hakkında heyecanlandırmanıza olanak tanır. YouTube, platformdaki tanıtım videolarının izleyiciler arasında güveni artırdığı bilindiğinden, bunu yaparken kullanılabilecek güçlü bir araçtır. Etkili bir video pazarlama stratejiniz varsa, ürünlerinizi fazla ısrarcı olmak yerine daha konuşkan bir şekilde sergileyebilirsiniz. İnternetteki kullanıcılar, reklamlara güvenme konusunda kendilerini dolandırıcılık kurbanı gibi hissetme eğilimindedir, ancak ürünleriniz için ilgi çekici şekillerde kampanyalar yürüttüğünüzde, insanlara güvenilir olabileceğinizi göstermiş olursunuz.

Google Video İçeriğini Tercih Ediyor

Videolar, kullanıcıları web sitenizde daha fazla zaman geçirmeye teşvik ettiğinden, bu, başta Google olmak üzere arama motorlarına web sitenizin iyi ve ilgi çekici içeriğe sahip olduğunu gösterecektir. YouTube'un sahibi Google olduğundan, videoların arama motorlarındaki sıralamanızı nasıl etkileyebileceği konusunda önemli bir artış var.

Metin içeriğini optimize etmeye benzer şekilde, videolarınızın da SEO için optimize edildiğinden emin olmanız gerekir. Web sitenize veya ürünlerinize yönlendiren bağlantılarla açıklayıcı ve ilginç başlıklar ve açıklamalar kullanın!

InVideo'nun ücretsiz YouTube video düzenleyicisi, özgün bir YouTube videosu tasarlamak ve düzenlemek için ihtiyacınız olan her şeyi sağlar. Video deneyiminizi geliştirmek için kitaplıktan birinci sınıf stok görüntülerine (iStock dahil) erişin. Özelliklerle dolu ve birden fazla yönden ekonomik olan, kullanımı çok kolay çevrimiçi YouTube video düzenleyicisine göz atın. Daha iyi ve daha kolay bir ücretsiz çevrimiçi youtube video düzenleyici bulamazsınız.

Videolar Her Şeyi Daha İyi Açıklar

Yeni bir hizmet veya ürün piyasaya sürdüğünüzü göstermek için bir video oluşturmak, kullanıcılar için basit metin içeriğinden daha faydalı olabilir. Kullanıcılara ürününüzün nasıl çalıştığını göstererek, hizmeti daha iyi anlamaları ve satın almaya daha meyilli olmaları daha olasıdır.

Zor kavramları, fotoğraflar yerine videolarla açıklamak daha kolaydır. Ürün konseptinizi hayata geçirmek için yaratıcı bir animasyon kullanabilirsiniz! Hiç kimse ürün hakkında sadece konuşan iki kişinin videosunu görmek istemez. İnsanların gerçekten ilgilenmesi için eğlenceli ve yaratıcı olması gerekir.

Videolar İnsanları Paylaşmaya Teşvik Eder

Sosyal medya ağları, kullanıcıların videoları diğer kullanıcılarla sorunsuz bir şekilde paylaşmasına izin vermek için bugünlerde daha donanımlıdır. Facebook'ta Canlı Video, Instagram Hikayeleri ve hatta LinkedIn Hikayeleri ile bu platformlar, video içeriğine eskisinden daha fazla odaklanmak için gelişiyor ve kullanıcıları kendi eğlenceli videolarını oluşturmaya ve arkadaşlarıyla paylaşmaya teşvik ediyor.

Sonuç

Sosyal medyadaki videonuz ilginç ve ilgi çekiciyse, kullanıcılar onu başkalarıyla paylaşmak isteyecektir. Video eğlenceliyse ve daha önce gördükleri diğer marka videolarından farklıysa, insanlar markalı videoları arkadaşlarıyla paylaşacak. Bu da web sitenize gelen trafiği artıracaktır!