Yazar Furkan Bayraktar 'Karanlığımın Aydınlığı' kitabıyla dikkat çekti

TAKİP ET

Genç yaşına rağmen 'Bir Yabancı Gibi' 'Düşüyorum Tut Elimden' ve Karanlığımın Aydınlığı' isimli kitapları edebiyat dünyasına kazandıran Furkan Bayraktar, üçüncü kitabı 'Karanlığımın Aydınlığı' için kolları sıvadı.

YAZAR KİTAP SEÇİMİNE VURGU YAPTI

Kitap yazmanın meşakkatli olduğuna ve kitap çıkaran herkesin yazar olmadığına vurgu yapan Furkan Bayraktar, "Kitap seçerken sosyal medya reklamına ya da kapağına değil, dikkatli şekilde içine bakalım. Kitapçıya danışalım, internetten tanıtım bültenini okuyalım. Kitap çıkaran herkes yazar değildir. Kendimizi ve çocuklarımızı niteliksiz kitaplar okuyarak kitaplardan soğutmayalım" dedi.

FURKAN BAYRAKTAR "EDEBİYATIMIZI AYAKTA TUTMALIYIZ"

Türk Edebiyatı ve yayın dünyasının zor durumda olduğunu belirten ve kendi edebiyatımızı ayakta tutmak için Türk yazarların kitaplarının okunması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, "Pandemi döneminde iptal edilen kitap fuarları, imza günleri nedeniyle gelirini yalnızca kitaplardan elde eden birçok Türk yazarın geçimini sağlayamayacak noktaya geldiğini, yayınevlerinin kitap satışı yapamaması nedeniyle kapanma noktasına geldi. Türk Edebiyatı, yayın dünyası hayatta kalsın istiyorsak, desteklemek amacıyla aldığımız üç kitaptan birinin mutlaka Türk yazara ait olmasını önemseyelim. Benim gibi sabit geliri olan yazarlar da var anca yakından tanıdığım ve sadece kitap gelirleriyle geçimini sağlayan birçok yazar, kitap gelirlerinin kesilmesi nedeniyle akrabalarının desteğiyle yaşamlarını sürdürme noktasına geldiler. Bu yüzden yazarlarımızı, edebiyatımızı desteklemeliyiz. Yabancı yazarları eserleri de okuyalım ama eğer bizim kültürümüzden, toprağımızdan çıkan nitelikli eserleri bu süreçte desteklemezsek, birçok yazarı tanımadan kaybetmiş olacağız" şeklinde konuştu. 

EVDE NE YAPILABİLİR?

Kendisine "evde ne yapılabilir?" sorunun sürekli sorulması üzerine tavsiye kitap ve film derlemesi yaptığını anlatan Bayraktar, "Yazar, olmanın verdiği etki ile sosyal medya üzerinden evde kalma sürecinde yapılacaklar ile ilgili sorular geliyor. Özellikle okunması gereken kitaplar noktasında sorular var. Gelen sorular üzerine derleme yapma düşüncesine kapıldım" diye konuştu.

MESAFE VE MASKE UYARISI

Bayraktar, sözlerine "Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisinin halen ciddiyetini koruduğunu hatırlatan Furkan Bayraktar tüm yurttaşları bilinçli olmaya davet ederek, "Covid-19 pandemisi halen bitmiş değil. Lütfen sosyal mesafe kurallarına dikkat edelim ve maske takmaya özen gösterelim, mümkün olduğunca evde kalmaya çalışalım" diye konuştu.

FURKAN BAYRAKTAR KİMDİR?

1 Kasım 1999 yılında İstanbul Silivri'de dünyaya gelen Genç Yazar Furkan Bayraktar, edebiyat ve kültür sanat alanında ismini ve kalemini duyurmuştur.

Küçük Yaşta Hayatını İstanbul'da sürdüren Furkan Bayraktar Ailesinin isteği ile aslen olduğu şehre Trabzon'a geri dönmek zorunda kalır. Genç yaşlarda fırında çalışan ve çıraklık yapan Furkan Bayraktar; yazarlığa, kitaplara olan hevesi ve yazarlığa olan hayali nedeniyle sevdiği, ilgi duyduğu edebiyat hayatına adımını atmıştı. Adım adım hayallerine yaklaşıyordu. Boş zamanlarında evde kalıp kitaplara zaman ayıran Furkan Bayraktar, genç yaşta yazarlık mesleğine başladı. Türk yazar Furkan Bayraktar, Karadeniz'in gözdesi olan Trabzon'da yaşamaktadır. Ara sıra okuyucularına imzalı kitaplar hediye ve çekilişleri düzenlemektedir. Furkan Bayraktar'ın kaleme aldığı Bir Yabancı Gibi, Düşüyorum Tut Elimden ve Karanlığımın Aydınlığı isimli üç tane eseri bulunmaktadır.

Yazarlık kariyerine 19 yaşında başlayan genç yazar Furkan Bayraktar, kitaplara olan ilgisini her daim dile getiriyor. Adım adım ilerleyerek ve en önemlisi yaptığı işi severek ve aşkla, heyecanla yaparak başarıya ulaştığını belirtiyor.

Aynı zamanda boş zamanlarını sosyal medyaya ayırıp yoğun araştırmalar yapan genç yazar Furkan Bayraktar, daha öncesinden kaleme aldığı üç eseri "Bir Yabancı Gibi", "Düşüyorum Tut Elimden" ve "Karanlığımın Aydınlığı" isimli üç kitabından sonra dördüncü kitabının çalışmalarını sürdürüyor. Hız kesmeden azimle hırsla okuyucularına yeni eserler katmaya devam ediyor. Furkan Bayraktar, 1.70 boyunda ve esmer tenlidir.