Yabancı Hasta Nasıl Getirilir?

TAKİP ET

Hasta başka bir ülkeden hastanenize geliyor. Sigorta kapsamının ne olduğu, ne için ödeme yapacakları veya hatta sigortaları olup olmadığı hakkında hiçbir fikriniz yok.

Bununla nasıl başa çıkarsınız? İşte bu konuya dair birkaç önemli ipucu!

Tedavi sürecine dair net ve kapsamlı bilgiler verin

Hizmet kalite standartlarınıza dair bilgileri sunun

Mümkün olduğunca sigortaları hakkında bilgi edinin

Gelmeden önce onlara ne tür bir sigortaları olduğunu sorun

Yabancı bir hastayı ülkenize getirmek, onların mümkün olan en iyi tedavi ve bakımı almalarını sağlamanın en iyi yoludur. Türkiye dışından gelen bir hastanız varsa, gelişlerinden önce ve sonra uygun şekilde bakıldığından emin olmanız gerekir.  Ancak bu sayede tedavi sürecinin istenilen bir şekilde sonuçlanması da mümkün olacaktır.

Yurtdışından hastanız gelmeden önce, gümrükten hızlı ve kolay bir şekilde geçebilmeleri için tüm evraklarının hazır olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca, burada oldukları süre boyunca yeterli kapsama sahip olduklarından ve kaldıkları süre boyunca herhangi bir acil tıbbi ihtiyaç için sağlık sigortasına sahip olduklarından emin olmanız gerekir.

Yabancı Dil konusuna Her Zaman Dikkat Edin!

Yabancı hastaların bakımı söz konusu olduğunda en önemli şeylerden biri, her zaman onlarla aynı dili konuşan birinin olduğundan emin olmaktır. Bu, doktor ve hasta arasındaki iletişime yardımcı olacak ve bu zorlu durumlarda her iki taraf için de kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca onlara daha iyi uyum sağlamalarına yardımcı olabilecek onların kültürlerine aşina birisinin bulunması önerilmektedir.

Yabancı Hastanın Getirilme Süresi Nasıldır?

Yabancı bir hastayı getirme süreci karmaşık görünebilir. Ancak sağlık turizmi danışmanlık hizmeti sayesinde bu tarz işlemler çok daha pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Burada sadece yabancı hastalarla ilgilenme deneyimi olan bir medikal turizm firması ile çalışmanız gerekir. Yurtdışından hasta getirmek istediğiniz zaman öncelikli olarak sağlık turizmi yetki belgesine sahip olmalısınız. Sonrasında akreditasyon ve diğer belgeleriniz de eksiksiz olmalıdır. Ayrıca Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı kalite standartlarını da karşılıyor olmanız şarttır.

Sağlık Turizminde Yurtdışından Hasta Getirirken Dikkat Edilecekler

Yabancı hasta getirirken dikkat etmeniz gereken birçok husus vardır. Sıra geldiğinde doğru kararları verebilmeniz için prosedürün nasıl çalıştığını anlamak önemlidir. Hastanızın doğru belge ve bilgilere sahip olduğundan emin olmanın yanı sıra, seyahat için uygun şekilde hazırlandığınızdan emin olmak isteyeceksiniz. Burada yurtdışı sağlık turizminin kapsamının net bir şekilde belirlenmesi işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

Türkiye’de sağlık turizmi kapsamında hizmet sunan sağlık kuruluşlarının hastaları yurtdışından gelmektedir. Hastanızın başka bir ülkede yasal olarak ikamet ettiğini kanıtlayabilmeniz gerekecektir. Bu, başka bir ülkeden pasaportunun yanı sıra o ülkedeki vatandaşlık belgesine sahip olması gerektiği anlamına gelecektir. Çoğu durumda, bu bir doğum belgesi veya vatandaşlığa kabul belgeleri şeklinde olacaktır.

Türkiye’de son zamanlarda çok farklı ülkeden sağlık turisti çekebilen ülkeler arasında yer almaktadır. Bazı ülkelerden ülkemize gelen sağlık turistleri için çok fazla belge de talep edilmemektedir. Ancak çoğu, kategori başına yalnızca bir belge gerektirir. Belirli bir ülke için ne tür belgelere ihtiyaç duyulabileceği konusunda herhangi bir şüpheniz varsa, hastanızla herhangi bir seyahat planı yapmadan önce doğrudan onlarla iletişime geçmeniz önemlidir.

Sağlık Turizminde Seyahat Planı Nasıl Yapılmalıdır?

Sağlık turizmi alanında hizmet sunuyorsanız mutlaka hastanızın seyahat planını doğru bir şekilde yapıyor olmasına destek olmalısınız. Burada hastanızın ne kadar zamana ihtiyacı olacağını belirlemek de önemlidir. Günümüz itibariye Türkiye’ye sağlık turizmi amacıyla gelenler seyahat planı oluştururken aşağıdaki adımları tamamlamak durumundadır;

Gerekli tüm belgelere sahip olduklarından emin olun

Sürecin ne şekilde ilerleyeceğini aşamalarıyla anlatın

Ulaşım olanaklarını ve transfer hizmetlerini ayrıntılarıyla anlatın

· Odayı hazırlayabilmeniz ve hastanemize geldiklerinde sorunsuz bir şekilde check-in yapmak için sürekli bir şekilde iletişimde bulunun

Görüldüğü üzere sağlık turizminde seyahat planının etkili bir düzeyde yapılması için mutlaka her bir aşamanın iyi bir şekilde planlanması gerekmektedir. Yurtdışından hasta getirme konusunda yurtdışı sağlık danışmanlığı hizmeti almanız her zaman önerilmektedir. Bu sayede sorunsuz bir şekilde sağlık hizmeti sunabilmek konusunda önemli kazanımlara da sahip olabilirsiniz. intclinics.com sağlık danışmanlığı konusunda nitelikli bilgilerin merkezinde yer almaktadır.

Yurtdışı Sağlık Danışmanlığı Ne İşe Yarar?

Yurtdışı sağlık danışmanlığı, bir ülkeden başka bir ülkeye tıbbi tedavi için insanlara danışmanlık, yardım ve rehberlik etme sürecidir. Yurtdışı sağlık danışmanlığının temel amacı, hastanın çıkarlarını en iyi şekilde dikkate almasını sağlamaktır. Başka bir deyişle, hastanın hangi ülkede veya yerde olursa olsun alabilecekleri en iyi sağlık hizmetini almasını sağlamak konusunda sağlık danışmanları etkili bir düzeyde hizmet sunmaktadır. Tam da bu noktada yurtdışı sağlık danışmanlığı hizmeti sayesinde yurtdışından yabancı hastaların getirilmesi sürecinin başarılı bir şekilde yönetilmesi de mümkün hale gelecektir.

Yurtdışı sağlık danışmanlığı süreci genellikle hastanın yerel doktorundan randevu almasıyla başlar. Daha sonra bu doktor onları ihtiyaç duyduğu tedavi türünde uzmanlaşmış bir denizaşırı sağlık danışmanına yönlendirir. Randevu alındıktan sonra hasta üzerinde kapsamlı bir muayene yapılacak ve herhangi bir tedaviye başlamadan önce ek testler de gerekebilir. Bu muayenenin amacı, diyabet veya hipertansiyon vb. gibi tedavi sırasında komplikasyonlara neden olabilecek altta yatan herhangi bir durumun olup olmadığını belirlemektir. Eğer öyleyse, başka bir tedavi uygulanmadan önce bu durumlar tedavi edilmelidir.

Yurtdışından Hasta Getirmek İçin Ne Yapmak Gerekmektedir?

Şayet yurtdışından hasta getirmeyi istiyorsanız, tabiri caizse 360 derece bir pazarlanma taktiği uygulamalısınız. Bunun için;

Dijital pazarlamadan yararlanın

Konvansiyonel pazarlama taktiğini kullanın

Etkinlik pazarlama tekniğini uygulayın

Kurum ve sigorta hizmetleri üzerinden pazarlama yapın

Network Marketing pazarlama tekniklerinden yararlanın

Tüm bu bilgiler ışığında yurtdışından hasta getirmek istediğiniz zaman mutlaka profesyonel bir danışmanlık hizmeti almalısınız. Tam da bu noktada IntClinics ayrıcalıklı fırsatlarıyla karşınıza çıkmaktadır!