Park Entegrasyon Nedir?

TAKİP ET

Park yönetim sistemlerinde etkili bir yöntem olan park entegrasyon toplu yaşam alanlarında otoparkların daha verimli kullanılmasını sağlar. Engelliler, özel ve elektrikli araçlar için ayrılan yerlerin; amacı dışında kullanılmasını önleyen bu sistemler sayesinde ayrılan alanlar yetkisi bulunan kişiler tarafından kullanılır.

Otopark yönetim sistemlerinde park alanları verimli ve güvenli bir şekilde kontrol altında tutulabilir. Başkaları tarafından kullanıma engel olan sistemlerde park alanı sınırlandırılır. Aynı zamanda boş park alanları ve otopark doluluk oranı gibi bilgilere de erişimi sağlayan bu sistemler anlık bilgi sunar. Bu tür verilere ulaşabilmek için ilgili uygulama ile GSM modül, bluetooth ve wifi bağlantıları olması gerekir.

 

Park Entegrasyon Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

 

Özel müşterilere ayrıcalıklı alan imkanı sunan park entegrasyon giriş sistemleri beklemeden park yapabilmeyi sağlar. Departmanlı mağaza, zincir ya da alışveriş merkezi müşterilerinin özel park yerlerinden yararlanmasına olanak veren bu sistemde isteğe bağlı olarak plaka ya da telefon numarası sisteme kaydedilir. Bu kişi otoparka geldiğinde bariyer otomatik şekilde açılır ve kısa süre içerisinde sorunsuz park edilir. 

Bilgilendirme özelliğinin bulunması sayesinde müşterileri karşılama olanağı da olacaktır. Bu tür uygulamalar olumlu etki yaratır ve prestij artışı sağlar. Ayrıca geriye dönük olarak raporlama yapılması müşterilerin ziyaret alışkanlıklarının ölçülmesine de katkıda bulunur. İstenilen performansın alınabilmesi için bu tür sistemlerin profesyonel kişi ya da kurumlar tarafından yapılması gerekir.

 

 

Park Entegrasyon Özellikleri

 

Entegre edilerek uzaktan yönetilebilmeyi sağlayan park entegrasyon sistemleri durum bilgisi, hata ve arızaları anlık olarak gösterir. Bariyerlerin açılışı ve kapanışı arasında geçen süreyi hesaplayabilen bu sistemler isteğe bağlı olarak ücretlendirme için de kullanılabilir. Güvenlik ihlallerinden uzak kullanım imkanı sunan park uygulamaları otopark alanlarının daha güvenli şekilde kullanılmasını sağlar. Akıllı otopark uyarı sistemi ile uzak izleme yönteminden takip yapılabilir. Durum değerlendirmeleri ile gerekli hallerde uzaktan müdahale edilebilir. Uzun ömürlü kullanım, sesli uyarı modülü, renkli uyarı LED modülü, dayanıklı gövde, linear motor ile hızlı açılıp kapanma, dış ortam kullanımı gibi özellikler Sensormatic park entegrasyon uygulaması özellikleri arasında yer alır.