Öne Çıkan Kolajlar Oluşturmak İçin 5 İpucu

TAKİP ET

Arkadaşlarınız ve aileniz için kolajlar oluşturmak adına fotoğrafları elle kestiğiniz günleri hatırlıyor musunuz? Mükemmel uyumu bir araya getirmek ve parmaklarınızı birbirine yapıştırmamaya çalışmak için sıkıcı saatler harcadığımız o güzel anıları.

Neyse ki artık farklı türde bir fotoğraf kolajını bilgisayar ortamında rahatça yapabilmemizin mümkün olduğu dijital bir çağda yaşıyoruz. Dünya üzerinde baktığımız zaman her yıl 1,1 trilyondan fazla dijital fotoğraf çekilmektedir. Ve çekilen fotoğrafların bize ait olan kısmındaki bu malzemelerle hepimiz bir hediye veya hatıra olarak mutlak mükemmel kolajı yaratabiliriz.
Kolaj yapmak özellikle son dönemlerde yaşadığımız Dünyadaki pandemi nedeniyle karantinada kaldığımız ev hapsi günlerimizde aktivite arayışlarımızda karşımıza çıkan en güzel eğlencelerden biri oldu.
Ancak kendi dijital kolajınıza başlamadan önce bilmeniz gereken kurallar var. Daha fazlasını yapabilmeniz için sizlere faydalı olabilecek bu makaleyi hazırladık. Artık sizde tıpkı eskiden kağıtlarla yaptığınız gibi kendi kolajınızı yapabilirsiniz. İşte unutulmaz bir kolaj oluşturmak için beş faydalı ipucu.

1. Kendinize En Uygun Fotoğraf Kolaj Programını Seçin
Kolajınızı oluşturmanıza yardımcı olabilecek tonlarca program var. Sizin için doğru olanı kullandığınız bilgisayar sistemine ve ne tür bir kolaj yapmak istediğinize bağlıdır.
 
Araştırmanızı yapın ve size en uygun seçeneği seçin. Hiçbir ücret ödemeden güzel kolajlar oluşturmanıza yardımcı olan ücretsiz programlar birisini seçerek işe başlayalım. Unutmayın sizin kolajınız size özel olmalı tıpkı bir kripto para gibi size özel kodlanmış gibi.

2. Ücretsiz Renkler Yaratın
Çalışmaya başladıktan sonra, fotoğraf kolajınıza eklemek istediğiniz fotoğrafların her birinde renkleri düşünün. Amaç, yapacağınız büyük resmi mümkün olduğunca göze hoş göstermektir.
 
Bir fotoğrafı seviyorsanız ancak renklerinin diğerleriyle çatıştığını düşünüyorsanız, korkmayın. Renklendirmeyi ayarlamak için her zaman photoshop'u kullanabilirsiniz. Burada ki en önemli faktör renkleriniz. 

3. Fotoğraf Boyutuna Odaklanın
Her fotoğraf için seçeceğiniz benzersiz boyut asıl resminizin önemini yansıtacaktır. Belirli bir anı gerçekten vurgulamak istiyorsanız, boyutunun diğerlerinden daha büyük olduğundan emin olun. Fotoğraf kolajınızda çeşitli boyutlar kullanmak, onu görsel olarak daha heyecanlı hale getirecektir. Tabiki bunu yaparken de dengeli olmak zorundayız.

4. Düzenler Hakkında Bilgi Edinin
Fotoğraflarınızı düzenleme şekliniz seçtiğiniz boyutlarla el ele gider. Belirli bir anı özel olarak öne çıkarmak istiyorsanız, bunun düzeninizde merkezileştirildiğinden emin olun. Sizin için daha az önemli olan anları yanlarda tutun ve parçanızın ana odaklarını çevreleyin.
 
5. Sınırlara ve Çerçevelere Bakın
Kolajınızı tam istediğiniz gibi düzenledikten sonra, bitmiş ürünü vurgulamak için bir kenarlık veya çerçeve seçerek ekstra yol kat edin. Bu sizin eserinizin bütünleyici bir parçası olacak. Parçanızda belirli bir rengin öne çıktığını fark ederseniz, çerçeveniz veya bordürünüz için bu rengi kullanabilirsiniz. Eğer doğru tonları tuturuyorsanız eserinize harika bir renk olabilir.

İyi eğlenceler!
Artık ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahip olduğunuza göre, unutulmaz fotoğraf kolajınızı oluşturmanın keyfini çıkarın. Sadece işinize yarayan yardımcı bir program bulmayı hoş bir renk şeması ve düzeni oluşturmaya odaklanmayı son dokunuş için şık bir kenarlık veya çerçeve denemeyi unutmayın.
Bu ipuçlarını takip ederseniz sizde göreceksiniz ki sonuç muhteşem olacak. Zaten ötesi sizin hayal gücünüz. Eserinizi ister hediye edin, ister hatıra olarak saklayın yada isterseniz herkesle paylaşın bu tamamen size kalmış. Yıllarca takdir edilecek ve hatırlanacak bir kolaj oluşturacağınızdan emin olabilirsiniz.