Okeanos Patent Çeviri Hizmeti

TAKİP ET

Yeni bir ürün buluşu yapan firma ya da kişilerin haklarını korumak için verilen ve uluslararası alanda geçerli belgeye patent denir.

İhracat ve ithalat ile ilgilenen uluslararası kurumsal firmalar patent çeviri hizmetine ihtiyaç duyabilir. Patentli bir ürünün ihraç ya da ithal edilmesi için tescilin resmi standartlara uygun bir biçimde patent çevirisi yapılması gerekir.

Patent Çeviri Hizmeti

Patent, hem ulusal hem de uluslararası alanda bir ürünü ya da hizmeti bulan kişinin haklarını korur. Hizmet, bir uygulama yöntemi ya da organizasyon yapısının ilk kez uygulanması olabilir. Patent çevirisi tek bir belgenin tercümesi değildir. Dosya içinde birden çok belge bulunur. Bunlar arasında patentle ilgili şartnameler, hukuki yazışmalar, başvuru evrakları, dosyalama ve arşiv kayıtları bulunabilir. Bu nedenle oldukça kapsamlı ve özel uzmanlık gerektiren bir iştir.

Tercüme büroları genellikle patent çeviri işlemlerini kendi alanında uzman olan bir ekiple yapar. Daha sonra dosya koordinatörler tarafından yeniden incelenerek kontrol edilir. Patent çevirisinin kullanıldığı başlıca alanlar şu şekilde sıralanabilir:

l Medikal

l Mühendislik

l Havacılık ve otomotiv

l Savunma sanayi

Patent Çevirisinde Dikkat Edilecek Hususlar

Patent tercümesi bir ürünün uluslararası pazarda yer edinmesi için çok önemlidir. Ürünün gerekli kontrollerden geçtiğini ve ilgili standartlara uygun olarak üretildiğini gösterir. Buna ek olarak, kullanıcı için de gerekli prosedürleri tanımlar. Ürünün nasıl kullanılacağını, nasıl korunacağını tarif eder.

Hatalı bir patent çeviri müşterinin ürünü yanlış kullanmasına sebep olur. Hatalı kullanım müşteri için güvenlik riski taşırken, üretici için de hem maddi hem de itibar kaybı anlamına gelir.

Hataları ortadan kaldırmak için çevirinin teknik terminolojiye hakim olan profesyoneller tarafından yapılması gerekir. Dil hakimiyeti tek başına yeterli olmayacaktır. Bu yönüyle klasik bir çeviriden çok daha farklı bir danışmanlık hizmetidir.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.