Oğuzhan Okumuş'tan Bir İlk: Tulumla trap tarzı Müzik

TAKİP ET

Oğuzhan Okumuş, Tulum ile yaptığı müzik ve horon etkinlikleri ile dikkatleri üzerinde topluyor. Okumuş, tulumla ilk Tulum trap müziği yapan kişi olarak müzik dünyasında yerini aldı.

Son zamanlarda isminden sıkça bahsedilen ve sosyal medyada kim olduğu merak edilen Oğuzhan Okumuş, Tulumla yaptığı harikalar yaratan müzikler ve horon etkinlikleri ile tanınırken, Tulumla ilk Tulum trap müziği yapan kişi olarakta müzik dünyasına girdi.

Tulumun, başta Hemşin, Çamlıhemşin ve Pazar olmak üzere Rize ve Artvin çevresinde önemli olduğunu belirten Okumuş, Anadolu coğrafyası üzerinde yaygın biçimde görüldüğü yerler olduğunu söyledi. Tulum sanatında önemli bir yer tutan Oğuzhan Okumuş, küçük yaşlardan beri tulum müziği yaptığını, düğün ve çeşitli etkinliklere davet edildiğini, tulumla ilk defa Tulum trap müziği yaptığını belirten kişi olduğunu belirtiyor.

İlk trap müziğini 2020’de çıkaran okumuş şimdi yeni parçası için hazırlanıyor. Peki trap müziği nedir?

Trap müziği nedir?

Trap müzik; rap, trance, tekno müzik gibi farklı türlerden beslenmektedir. Bu müzik türlerinden aldığı unsurların harmanından kendine ait yenilikçi bir müzik türü çıkarıyor. Hip hop şarkılarında olduğu gibi, trap şarkılarında da sözler ezgisiz ve hızlı bir şekilde okunuyor. Trap müzik şarkılarında ayrıca trance ve tekno müzikte kullanılan dijital altyapıların benzerlerine de rastlanmaktadır. Trap, kendi farkını detaylarla ortaya koyar. Trap müzikte sözlerin ritimle uyumu ve şarkının mesajını açık bir şekilde iletebilmesi, çok daha fazla önemsenmektedir. Trap müziği tanımlamak için kullanılan "t-rap" ifadesi, aslında "Türkçe rap" anlamına gelen ve Türk rapçiler tarafından kullanılan bir kısaltmadır. Bu nedenle "trap" ve "t-rap", birbirine yakın ama farklı kavramları ifade etmektedir.

Tulumla trap tarzı daha önceden kimsenin aklına gelmemişti fakat oğuzhan canlı stüdyo kaydı ve usta isimlerle tulum trap çalışmalarına başladı. Bu isimlerin başında Bay Trapist bulunmaktaydı ve Oğuzhan ile çok güzel parçaları bulunmaktadır. Bu zamana kadar 4 tane tulum trap şarkısı yapan Oğuzhan Okumuş, bir sonra ki çalışması içinde kolları sıvadığını ve yeni çalışmasının çok yakında dijital marketlerde yerini alacağını söyledi.

Tulum genel olarak yöresel ezgilerde kullanılan bir enstrümandır. Oğuzhan gelişen teknoloji ve yenilikleri takip ederek Tulum Trap alanında da müzikler yapmaya karar verdi. Tulum trap müzikleri sevildi ve insanlar yeni parçası için sabırsızlanıyor.

 

Tulum Trap Parçaları

Mafya Müziği Ak-47

Bay Trapist & Oğuzhan Okumuş - Mafia Tulum

Dostum olmaz hasmım yaşamaz Laz Ziya Tulum Trap

Bay Trapist & Oğuzhan Okumuş - Tehdit

Gençlere tavsiyelerde bulanan Okumuş önce kendi yöre ve ezgilerini çalıp sonra diğer alanlara atlamalarını tavsiye etti.