Kurumsal Web Sitesi Nasıl Olmalı?

TAKİP ET

İşletmelere ait olan web sayfaları, müşterilerin ve potansiyel müşterilerin işletmeye ait ürünleri gördüğü, ürünler ve işletme hakkında bilgi edindiği ilk yerdir

Bu nedenle web sayfası üzerinde hiçbir satış işlemi gerçekleştirilmese dahi işletme hakkında bilgi edinilmesi ve kurumsallığı dış dünyaya etkili bir şekilde göstermesi açısından iyi bir şekilde dizayn edilmiş bir web sitesine işletmeler, sahip olmalıdır. Görsel İletişim Uzmanı Damla Çiğ işletmelerin nasıl bir web sayfasına sahip olması gerektiği konusunda yenilikçi fikirleri ile hizmet sunmaktadır.

Kurumsal Web Sitesi Nedir?

Kurumsal web sitesi; markaların ve kurumların, hedef kitleleri ve müşterileri ile etkileşime girdiği, ürün ve kendisini ziyaretçilerine tanıttığı bir yapıdır. Günümüz dünyasında oldukça fazla kullanılan internet nedeni ile web sayfaları son derece büyük önem kazanmıştır. Bu neden ile Web siteleri, web tasarım ajansı ya da dijital reklam ajansları tarafından oluşturulması oldukça önemlidir.

Kurumsal Web Sitesi Türleri                                            

İşletmelere ait olan web sayfalarını, kurumsal kimliğin bir parçası olarak değerlendirmek son derece doğrudur. Aynı zamanda web siteleri reklam ve pazarlamanın temel unsurları arasında yer almaktadır. Markalar, tüketicilere bir ürün ya da hizmet sunmasa da kurumsallığın yansıtılması, bilinirliğin artırılması ve müşteri sadakati oluşturulması açısından mutlaka bir web sitesine sahip olmalıdır. İki farklı web sitesi türünden söz etmek mümkündür bunlar şu şekildedir.

Dinamik Web Sitesi

Hedeflenen kitle ile etkileşimi güçlü tutmak ve pazarlamada ön plana çıkmak için sürekli bir şekilde güncellenen web sayfalarıdır. Bu tarz web sitesinde, bireylerin kodlama yapmasına ihtiyaç bulunmamaktadır. Sadece içerik girişi yapılması yeterli olmakta ve bu şekilde site sürekli bir şekilde güncel tutulmaktadır. En büyük avantajlarından bir tanesi de kullanıcıya özgü içeriklerin paylaşılabilmesidir. Aynı zamanda sürekli bir şekilde güncel olması hedef kitle üzerinde oldukça etkili olmakta ve dikkat çekmektedir. Güncelleme bu noktada oldukça önemlidir.

Statik Web Sitesi

Dinamik web sitelerinin aksine kodlama yapılarak hazırlanan ve oldukça nadir bir şekilde veri girişi sağlanan web sayfalarıdır. Sadeliğin ön plana çıktığı ve birkaç sayfadan oluşan bu web sayfaları maliyet açısından da son derece düşüktür. Geliştirilmesi son derece basit ve site hızı oldukça tatmin edici bir düzeydedir.

Kurumsal Web Sitesinde Bulunması Gerekenler Nelerdir?

Teknoloji sürekli olarak gelişmekte ve kendisini yenilemektedir. Buna paralel olarak web tasarım trendleri de sürekli olarak değişim halindedir. Görsel İletişim Uzmanı Damla Çiğ kurumsal web sitelerinde istisnasız bir şekilde bulunması gerekenleri 10 başlık altında toplamıştır. Bunlar şu şekildedir.

Açık bir amacın bulunması

Basit web adresi

Güçlü ve profesyonel markalaşma

Basit bir menü

Kullanıcı dostu bir ara yüz

Bulunabilir ve doğru iletişim bilgileri

Güçlü ve harekete geçirici mesajlar

Oldukça etkili bir mobil deneyim

Kaliteli, eğitici ve ziyaretçiye yönelik içerikler

Müşteri yorumları

Google analytics

Dinamik Web Sitesi Mi? ya da Statik Web Sitesi Mi?

Web sitesi kurulmasına karar verirken, kişisel tercihten ziyade ihtiyacın ne olduğu belirlenmelidir. Sürekli olarak veri girişinin sağlanacağı ve güncellemelerin ve değişikliklerin çok daha fazla olacağı bir web sayfası için dinamik web sitesi tercihi son derece doğru olacaktır. Web sitesinin daha sade ve çok daha şık olması tercih ediliyor ise ve güncellemelerin oldukça sınırlı olacağı varsayılıyor ise statik Web sitesi çok daha ekonomik ve faydalı olacaktır. Bu ve buna benzer konularda Görsel İletişim Uzmanı Damla Çiğ, danışanlarına yardımcı olmaktadır.