Köklü Tarihi ve Doğal Güzellikleriyle: Bartın

TAKİP ET

Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Bartın ili 59 kilometreyi kapsayan sahil şeridiyle verimli arazilere ev sahipliği yapmaktadır. Geçmişi çok eskiye dayanan tarihi uzantısıyla birlikte doğal güzellikleri birleşmiş, ormanları ve plajlarıyla turistik değere sahip bölgelerimiz arasındadır. Köklü tarihini yansıtan ahşap evlerini, dar sokaklarını ve eski yerleşim yerlerini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bartın Tatilinizde Görmeniz Gereken Lokasyonlar

Tarihinden esintileri alabileceğiniz kiliseler, antik tiyatrolar, plajlar, şelale ve camiler olmak üzere birçok kültürü aynı anda barındıran Bartın ilimizde mümkün oluyor. Bölgede kara ile ilişkisi bulunmayan ve içerisinde mağara bulunan Tavşan Adası görülmeye değer yerlerimizin başında gelmektedir. Küre Dağları Milli Parkına ise cüzi miktarda ücretle giriş yapabilirsiniz. Nadir görülen bitkileri gözlemleyebilir, şelale ve ormanlarını keşfedebilirsiniz. Amasra Plajı, müzesi, çarşısı ile aynı konumda farklı güzellikleri bir arada bulabilirsiniz. Diğer yandan yöresel yemekleri tadabilir, festivallere katılabilir ve Bartın otellerinde konaklayabilirsiniz.. Amasra Küçük Şelale , Fatih Camii ile birlikte farklı dinleri aynı sınırda gezerken yaşayabilirsiniz. Ağlayan Ağaç ismi ile yerli, yabancı turistleri kendine çekip nemi hapsedip yağmur gibi çiselemesi bölgeyi önemli turistik bir yer haline getirmiştir.

Bartın’da Konaklama

Konaklama sıkıntısı bulunmayan Bartın ilinde sahile çok yakın oteller de kalabilir, sahile hemen inebilir ve ailenizle keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Şehir merkezinde de bulunan Bartın otelleri yüksek hizmet kalitesiyle tatilinizin konforlu hale gelmesini sağlayabilir, kendinize en uygun seçimi yaparak neredekal.com sitesini inceleyebilir ve erken rezervasyon yaptırabilirsiniz. Site üzerinden Bartın otel fiyatları hakkında bilgi edinebilir ve en ekonomik seçimi yapabilirsiniz.