İzmir Influencer Ajansları

TAKİP ET

Her ne kadar fark etmese de insanlar, günde 4 ila 10 bin arasında reklam ile karşılaşmaktadırlar. Sokak, tv, telefon, internet, dergi, gazete vb. dahil olmak üzere insan hayatının her alanında reklamlar yer almaktadır. Reklamlar ne kadar fark edilmese de ihtiyaç doğduğu anda insan algısı seçici olmakta ve ihtiyaca ait olan reklamları fark etmektedir. İnsanların çok büyük çoğunluğuda tanıdığı yada sempati duyduğu kişilerin tavsiyelerine uyum sağlamakta ve satın alma kararını bu yönde vermektedir.

Günümüzde e-ticaretin artması ile insanların çok büyük bir çoğunluğu incelemelere, yorumlara, çevreye ve internette takip ettiği kişilere göre kararlarını vermekte ve alışveriş işlemini gerçekleştirmektedir. Bu neden ile influencer pazarlama günümüzde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Influencer kelime anlamı etkileyen kişidir. Sosyal medyada geniş takipçi kitlesine sahip olan ve paylaşımları ile binlerce kişiye ulaşanlara influencer denir. Influencerlar insanların satın alma kararlarında son derece etkilidirler. Bu neden ile markalar çok fazla bir şekilde influencer ile iş birliğinde bulunmaktadırlar.

Influencer Marketing Nedir?

Youtube, İnstagram ve TİKTOK benzeri platformlarda ortaya çıkan sosyal medya platformları üzerinde belirli bir kitleye sahip ve sosyal medya üzerinde markaların pazarlama yüzü olan kişiler influencer olarak nitelendirilebilmektedir.

Influencer marketing markalar, işletmeler ve influencerlar arasındaki iş birliği ile oluşturulan pazarlama stratejisi olarak belirtilebilir.

Influencerlar sahip oldukları kitlenin nelerden hoşlandığını bilirler. Bu neden ile markalar tarafından son derece fazla bir şekilde tercih edilirler. İnfluencer ile çalışmanın 3 temel noktası bulunur. Bu noktalar şu şekildedir;

Influencerların önerileri dikkate alınmalıdır.

İçeriği kendi tarzları ile sunmalıdır.

Influencerı etkilemek için farklı kampanya ve içerikler sunulmalıdır.

Influencer Marketing ve Geleneksel Reklam Arasındaki Farklar

Bu  farkı bir örnek üzerinden anlatmak gerekir ise;

    Tv'de görülen bir şampuan reklamında kepek sorununun çözüldüğü belirtilmektedir.

    Otobüste bir kişi kepek sorunundan bir şampuan yardımı ile kurtulduğunu anlatmaktadır.

    Çok yakın olan bir kişi kullandığı şampuanı ve kepek sorunun çözümünü anlatır ve şampuanı tavsiye eder.

Her 3 olayda da gerçek kişiler şampuanı anlatmaktadır. Ancak birinci durumda şampuan icat edilmiştir. Diğer iki durumda ise hikayeler gerçek olmasına karşın birey 3 kişiye güvenir ve ürünü alır  Influencerlarda 3 durumdaki kişiler olarak düşünülmelidir.

Influencer Çeşitleri

Influencerlar 4 farklı grupta nitelendirilmektedir bu gruplar şu şekildedir.

Mega Influencer

1 milyondan fazla takipçiye sahip olan fenomenlere denilir. Bu grupta yer alan influencerların reklam maliyeti son derece büyüktür.

Makro Influencer

100 bin ile 1 milyon arası takipçiye sahip olan kişilerdir. İçerik oluşturmak son derece kolaydır ve daha az maliyetlidir.

Mikro Influencer

10 bin ile 100 bin arasında değişen takipçiye sahip olan kişilerdir. Oldukça etkilidirler.

Nano Influencer

10 bin takipçili kişilerdir. Maliyet son derece düşüktür. Oldukça etkilidirler.

Influencer Pazarlama Faydaları.

Yeni müşteriler kazanmak ve daha fazla görünürlük elde etmek için tercih edilen influencer pzarlamanın faydaları şu şekildedir.

Marka bilinirliğinde artış sağlanır.

Satışlarda artış gözlemlenir.

Marka güvenilirliğinde artış kaydedilir.

Web trafiğinde artış kaydedilir.

Yeni pazarlara ulaşma imkanı oluşur.

Açılış sayfasına yönlendirmede artış yaşanır.

Influencer Marketing Ajansları Ne İş Yapar?

Influencer marketing ajanslarının temel görevi marka ile fenomenleri bir araya getirmektir. Ayrıca dijital kampanyaların oluşturulması da ajansın görevleri arasındadır.

Markaların kampanya planlamasını sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için fenomenin profil verilerine ihtiyaç duyulur. Bu verilerin ajans tarafından detaylı bir şekilde hazırlanması gerekir. İstenilen veriler şu şekildedir.

Etkileşim oranı.

İlgi alanları.

Takipçi kitlesinin yapısı.

Takipçi kitlesinin ilgi alanları.

  Fenomenin ilgi duyduğu alanlar.

İyi bir influencer marketing ajansı ile çalışmak son derece önemlidir. Yapılan yanlış tercihler neticesinde markaların itibarları ve dijital pazarlama stratejileri son derece büyük zararlar görebilmektedir.

Günümüzde işini son derece profesyonel bir şekilde gerçekleştiren oldukça kaliteli ve faal ajanslar da bulunmaktadır. Sektöründe önde gelen bu ajansların başlıcaları şu şekildedir.

1-) Current Works

İzmir merkezli olarak müşterilerine kaliteli hizmetler sunan ajans; alanında uzman ve son derece profesyonel çalışma ekibi ile işletmelerin ihtiyacı olan reklam çözümlerini başarı ile uygulamaktadır. Influencer marketing alanında da son derece başarılı çalışmalar imza atan ajans, oluşturduğu dijital pazarlama stratejileri ile ön plana çıkmaktadır.

Current works İzmir reklam ajansı müşterisi olan işletmeyi dikkatlice inceleyerek onun isteklerini ve taleplerini, sunmuş olduğu ürün ve hizmetleri geniş kitlelere ulaştıracak olan fenomenleri etkin inceleme yöntemleri ile elemine ederek belirler ve işletme ile en doğru fenomenin bir arata gelmesini sağlar. Current works elde ettiği başarılı çalışmalar ile işletmelerin son derece fazla tercih ettiği reklam ajansları arasında öne çıkmaktadır.

2-) Hepya Ajans

İzmir merkezli olarak faaliyetlerine devam eden ajans; kurumsal kimlik ve grafik tasarımı, fotoğraf ve video çekimi, sosyal medya yönetimi, web ve yazılım hizmetleri sunmaktadır. İnfluencer marketing alanında da son derece başarılı çalışmaları bulunan ajan rakipleri arasından sıyrılmayı başarmıştır.

3-) Websıght

Sektörün en genç reklam ajansı olan websıght, yenilikçi çözümleri ve kaliteli içerikleri ile ön plana çıkmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışı dijital pazarlama teknolojilerini müşterileri ile başarılı bir şekilde buluşturan ajans etkili çözüm önerileri sunmaktadır.

4-) Kornişonajans

İzmir merkezli olarak faaliyetlerde bulunan ajansın bir de metaverse ofisi bulunmaktadır. dünyadan çok daha hızlı dönen dijital dünyada öğrenmenin hiçbir zaman bitmediğinin bilinci ile bir araya gelen gençler tarafından kurulan ajans, son derece yenilikçi reklam anlayışı ile işletmelere çözümler sunmaktadır.

5-) İkonacreative

İzmir merkezli olarak faaliyet gösteren ajans geleneksel reklam yöntemlerinin dışında oldukça yenilikçi fikirler ile dijital pazarlama stratejileri üretmektedir. İşletmelere sunmuş olduğu kaliteli çözümleri ile rakiplerinin bir adım önüne geçmektedir.