Güvenilir Kripto Para Siteleri

TAKİP ET

Kripto para birimi, işlemlerini güvence altına almak, ek birimlerin oluşturulmasını kontrol etmek ve varlıkların transferini doğrulamak için kriptografi kullanan bir değişim aracı olarak çalışmak üzere tasarlanmış dijital bir varlıktır.

 

Oluşturulan ilk kripto para birimi 2009'da Bitcoin'diR. Bugün Ethereum, Litecoin, Ripple ve daha fazlası gibi genellikle Altcoin olarak adlandırılan yüzlerce başka kripto para birimi vardır. Günümüzde Bitcoin almayı isteyenlerin karşısına pek çok farklı platform çıkmaktadır. 

Şayet kripto para alacaksanız; kripto parayı nereden satın alırsınız? Paranızın güvende olduğundan nasıl emin olursunuz? Nelere dikkat etmelisiniz? Gibi sorulara isabetli bir şekilde yanıtlar vermelisiniz. Ancak bu sayede güvenli bir şekilde kripto varlık almak konusunda önemli kazanımlara sahip olabilirsiniz. Bütün bu bilgiler ışığında ülkemizde güvenilir kripto para siteleri aşağıdaki gibi sıralanmaktadır;

Binance

Bitlo

DyorEX

Bitfinex

Bitstamp

Kraken

KuCoin

CEX.IO

Paribu

BtcTurk 

Coinbase Pro

Günümüz itibariyle kripto para almayı istediğiniz zaman karşınıza farklı alternatif seçeneklerin çıkıyor olması gayet olağandır. Kripto paraları; doğrudan sahibi olan birinden satın alabilirsiniz. Bu, çevrimiçi bir platform aracılığıyla veya madeni paralarını satmak isteyen başka bir kişiyle yapılan çevrimdışı bir buluşmada olabilir. Yerel olarak biriyle ticaret yapmak istiyorsanız BtcTurk ya da Bitlo gibi eşler arası ticaret platformlarını da kullanabilirsiniz. Burada tercih ettiğiniz sitenin güvenli olmasına dikkat etmek durumundasınız.

Kripto Para Borsaları 

Yatırımcıların online bir şekilde kripto varlıklar üzerinden ticaret yapmalarına olanak tanıyan platformlara kripto para borsaları denir. Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce kripto para borsası var. Bu aşamada kripto para borsası tercihlerinize dikkat etmek durumundasınız. Ancak bu sayede üst düzeyde güvenlikli bir şekilde kripto para satın alabilirsiniz.  Burada kripto para borsalarına dair bir karar vermeden önce mutlaka komisyon oranlarına dikkat etmek durumundasınız. 

Kripto borsaları tüm şekil ve boyutlarda hizmet sunma kabiliyetine sahiptirler. Hu yüzden hangisini kullanmak istediğinize karar vermeden önce ülkenizde hangilerinin mevcut olduğunu öğrendiğinizden emin olun! Bunun için borsalar listesi veya her bir borsanın sunduğu şeyler hakkında bilgilerin yanı sıra sizin gibi kullanıcılardan gelen incelemeleri içeren araştırmalara bakmanızda fayda vardır. Unutmayın! En iyi kripto para borsası ihtiyaçlarınızı karşılayandır. Kripto para sitesi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç noktayı aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

Ne tür güvenlik önlemleri var?

Kullanımı ve anlaşılması kolay mı?

Kripto paralarla ne satın alabilirsiniz?

Nakdinizi banka hesabınıza nasıl geri alırsınız?

Hizmeti kullanmak için herhangi bir ücret veya ücret var mı?

En iyi kripto para borsası, size en fazla seçeneği ve güvenliği sunabilen borsadır. Seçeneklerinizi araştırmalı, ardından ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçmelisiniz. Kripto para borsası, diğer dijital veya fiat para birimleri için kripto para alıp satabileceğiniz bir web sitesidir. En yaygın kripto para borsası türü, gerçek para kullanarak kripto para ticareti yapmanızı sağlayan çevrimiçi bir platformdur. Kripto para borsaları genellikle hükümet tarafından düzenlenir. Burada kripto para borsası tercihlerine dikkat ediyor olmanız; beraberinde önemli kazanımları da getirecektir.

Kripto Para Almaya Karar Verirken Yapılacaklar Nelerdir?

Karar vermeniz gereken ilk şey kripto parayı nereden alacağınızdır. Bu hizmeti sunan birçok farklı site vardır. Ancak özellikleri büyük ölçüde değişiyor. Bazı siteler diğerlerinden daha iyi güvenliğe sahiptir. Bazıları diğerlerinden daha fazla ticaret seçeneği sunar. Bazı siteler diğerlerinden daha düşük ücretler sunarken, diğerleri size fonlarınız ve işlemleriniz üzerinde daha fazla kontrol sağlar. Ayrıca, yalnızca belirli para birimleriyle ticaret yapmanıza izin veren bazı siteler vardır, diğerleri ise hemen hemen herhangi biriyle ticaret yapmanıza izin verir.

Özellikle kripto para almak için karar vermeniz gereken ilk şey, kripto para birimlerini nereden alacağınızdır. Pek çok platform var, ancak güvenliği ve likiditesi yüksek olanları seçmek daha iyidir. Bu durumda en popüler ve güvenilir borsaları tercih etmeniz beraberinde önemli kazanımları getirecektir. Burada uluslararası geçerliliği bulunan ve üst düzeyde bir hizmeti sunma kabiliyetine sahip olan platformları tercih etmek gerekmektedir. Ancak bu sayede sorunsuz bir şekilde kripto varlık almak noktasında önemli kazanımlara sahip olabilirsiniz.

Kripto para borsaları, bir kripto para birimini diğeriyle veya fiat para birimi ile takas edebileceğiniz web siteleridir. En popüler borsalar, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Ripple (XRP) ile diğer kripto para birimleri veya ABD doları veya Euro ya da Yen gibi diğer fiat para birimleri için ticaret yapmanıza olanak tanır. Bütün bu bilgiler ışığında Türkiye’de en çok kullanılan kripto para borsaları gündeme geldiği zaman aşağıdaki seçenekler karşımıza çıkmaktadır;

Crypto.com

CoinSmart

Binance.

LocalBitcoins

Kraken

Bitpanda

CEX.io.

Paybis.

Günümüzde dünya genelinde 200'den fazla kripto para borsası var ama hepsi eşit oluşturulmuş değildir. Bazı borsalar zayıf güvenlik uygulamalarına sahiptir veya yüksek ücretler alırken, diğerleri mükemmel müşteri hizmetleri ve düşük ücretlere sahiptir. Bu aşamada kripto para borsası tercihlerinde mutlaka güvenli bir platformun bulunup bulunmadığına dikkat etmek şarttır. Tam da bu noktada güvenli ve komisyon ücreti az olan platformları tercih etmek her zaman önerilmektedir.

Kripto Para Platformu Tercihlerinde Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Kripto para ticareti için bir platform seçerken birkaç faktörü göz önünde bulundurmalısınız. Bunlar; güvenlik, likidite ve komisyon ücretleridir. Elbette ki kripto para platformu tercihe etmeden önce kapsamlı bir araştırma sürecini yakından takip etmeniz de gerekmektedir. Burada güvenli bir altyapı sistemine sahip olan bir platformu tercih etmeniz, beraberinde çok önemli kazanımları getirecektir. Böylece güvenli bir ortamda yatırımlarınızı korumanız da mümkün hale gelecektir.

Kripto para dünyasındaki her şey güvenlik etrafında döner. Bu nedenle, bir değişim platformu seçerken, yalnızca itibarına değil, aynı zamanda iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) kullanıp kullanmadığına da dikkat etmelisiniz. En güvenli değişim platformları, SMS doğrulaması veya donanım güvenlik anahtarları ile birlikte 2FA kullanır. Ek olarak, bazı borsalar, parolaları veya anahtarları kaybettikten sonra hesaplara erişimi kurtarmaya yardımcı olan üçüncü taraf hizmetleri sağlar.

Likidite, belirli bir değişim platformu aracılığıyla günlük olarak ne kadar işlem hacminin işlendiğini ifade eder. Likidite ne kadar yüksekse, yani ne kadar çok insan kullanırsa o kadar iyidir. Bu, bu tür borsalarda madeni paralarınızı aldığınızda veya sattığınızda, onlardan hızlı bir şekilde kurtulma konusunda hiçbir sorun yaşamayacağınız anlamına gelir. Böylece ödeme konusunda herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Bütün bu bilgiler ışığında kripto para birimlerinin kullanımı hızla artıyor. İnsanlar bunu mal alıp satmak, faturalarını ödemek ve hatta bağış yapmak için kullanıyor. Aslında, büyük şirketler kripto para birimlerini bir ödeme şekli olarak kabul ediyor. Bu aşamada kripto paraları, kripto para borsalarından pratik bir şekilde alabilirsiniz. Özellikle kaydolmadan önce borsada işlem yapan diğer kullanıcıların incelemelerine göz atmak; paranızı saklamak için güvenli bir yer olarak tavsiye edip etmediklerine dair bilgi sahibi olmanızı mümkün kılacaktır.

Kaynak; https://inceleincele.com/bitcoin-siteleri