Google Reklam Verme Avantajları Nedir?

TAKİP ET

Google reklam verme, herhangi bir marka veya şirket için oldukça önemlidir. Bilindiği üzere bir marka sürekliliği olan yeni müşteriler kazanmak ister. Bu noktada yapılması gereken bazı hususlar bulunur.

Bu hususlardan ilki markanın web sitesini ziyaret eden müşterinin memnuniyetidir. Bu nedenle markanın web sitesinin ayırt edici özelliklerinin bulunması gerekir. Bununla birlikte Google reklamlar, bu markalar için avantajlı bir seçenek olarak karşımıza çıkar.

Google reklamlar web sitesi ziyaretçi sayısını artırarak en önemli özelliğini ortaya koyar. Sitenize reklam aracılığıyla gelen bir müşterinin sitenizde uzun süre kalması olasıdır. Bu olasılık yine sizin elinizde olsa da reklam avantajlarından yararlanmanız gerekir. Peki getirileri bu denli önemli olan Google reklam verme avantajları nedir? Sizler için hazırladığımız bu konuyu gelin daha yakından inceleyelim.

Neden Google Reklam Verme?

Google reklam son zamanlarda pazarlama ve hizmet sektörü için olmazsa olmazdır. Bu sektörlerin neredeyse yüzde 90 ila 95’lik kısmı bu reklamları tercih eder. İyi bir reklamcılık yöntemine sahip olan Google, birçok marka ve şirketi bünyesinde barındırır. Dolayısıyla pazarın böyle bir seçeneği tercih etmesi mantıklıdır. Google reklam verme avantajlarını ise aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

    Hedef Kitleye Odaklanma

Hedef kitle, günümüz dijital dünyasında herhangi bir şirket ya da pazarlamacı için önemlidir. Bu noktada markalar bilinirliğini artırmak ya da ürünlerini satmak için öncelikle hedef kitlelerini belirlemelidir. Örnek vermek gerekirse bir yüzücü kıyafetini yüzme ile ilgilenmeyen birine göstermek ve satmak anlamsızdır. Bu nedenle hedef kitlenin mutlaka yüzme ile ilgilenen kişilerden oluşması gerekir. Google reklamların da sağladığı avantajlardan biri de budur. Çünkü ilgili müşteriler ilgilendiği konuyu direkt arama motorlarında ararlar. Sonuç olarak karşılarına sizin çıkmanız, markanızın hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur.

    Ödeme Sistemi Seçenekleri

Google reklamlar, ödeme seçenekleriyle yani ücretlendirmesini size göre planlar. Bunun en güzel yanı ücretlendirme sisteminin sizin çıkarınıza göre düzenlenmesidir. Google, size satın alma başına, tıklama başına ve görüntüleme başına farklı ödeme seçenekleri sunar. Doğal olarak bu durum sizin Google reklam verme adımlarınızda kolay hareket etmenizi sağlar.

    Coğrafi Bölge Seçimi

Markanız için reklam vereceksiniz ve hedef kitle belirleme gibi yapılması gereken birçok adımı gerçekleştirdiniz. Reklamlarınızı hangi bölgelere vermeniz konusunda Google sizden coğrafi bölge seçimi yapmanızı ister. Bilindiği üzere Google dünyada en çok kullanılan arama motorlarından biridir. Bu nedenle reklamlarınızın hangi bölgede gösterilmesini isterseniz bu yerleri rahatlıkla seçebilirsiniz. Bununla birlikte alana göre Google reklam verme konusunda lokasyonlar marka bilinirliğinizi artırmada yardımcı olur.

    Bütçe Kontrolü

Markanız veya firmanız için Google'a reklam vermek istediğinizde bütçenizi kendiniz belirlersiniz. Bu belirleme; hem bütçe kontrolü hem de takip etme konusunda size fayda sağlar.

    Reklamın Yayında Kalma Süresi

Günümüzde birçok farklı sektör bulunur. Bu sektörler internette sıkça arama yaparlar ve arama durumları zamanla değişkenlik gösterir. Her yerden arama yapan bu sektörler lokasyon ve zaman dilimleri konusunda birbirinden farklıdır. Ancak bu noktada Google sizlere bir seçenek sunar: reklamlarınızın hangi saatte yayınlanmasını istiyorsunuz? Örneğin reklamlarınızın öğle saatlerinde daha çok görüleceğini ve dikkat çekeceğini düşünüyorsunuz. Bu durumda öğle saatlerinde markanız için reklam vermeniz fayda sağlar. Ayrıca saatleri belirlemeden önce hedef kitlenizin hangi saatlerde internette bulunduğunu bilmeniz de önemlidir. Bu şekilde reklam vermeniz; reklamınızın daha etkin olmasını sağlar ve tıklama oranınızı artırır.

    Raporlama Seçeneği

Raporlama seçeneği ile yazdığınız anahtar kelimelerin hangi saatler arasında kaç kişi tarafından arandığını görebilirsiniz. En yararlı seçeneklerden biri olan raporlama, Google reklam verme konusunun sizlere sağladığı avantajlar arasında dikkat çeker.

Kaynak: bilgeweb.com.tr