Gönye

TAKİP ET

Gönye dik üçgen şeklinde olan genellikle mimarlık mühendislik ve teknik olarak yapılan çizimlerde kullanılan bir cetvel çeşididir. Dik açılı çizimler yaparken kullanılan bir kenarı cetvel şeklinde ölçeklendirilmiş olan cetvel çeşididir. Kullanımına göre birbirinden farklı ölçeklerde ve uzunluklarda olabilir. Yine ahşap ürünlerin ölçümü için de kullanılır.

Gönye dik üçgen şeklinde olan genellikle mimarlık mühendislik ve teknik olarak yapılan çizimlerde kullanılan bir cetvel çeşididir. Dik açılı çizimler yaparken kullanılan bir kenarı cetvel şeklinde ölçeklendirilmiş olan cetvel çeşididir. Kullanımına göre birbirinden farklı ölçeklerde ve uzunluklarda olabilir. Yine ahşap ürünlerin ölçümü için de kullanılır. Bunlar için kullanılacak olanlar genellikle ahşap kereste şeklinde ürünler kullanılarak yapılır ve kırk beş derece açıya ayarlanarak ölçüm yapılır. Ölçüm yaparken kolaylık sağlar. Özellikle mimarlık mühendislik gibi teknik ölçüm yapan fakültelerde en çok kullanılan araçlar arasında yer alır. Bu gönye çeşitleri yapılacak çizimlere göre farklı ölçülerde bulunur. Yirmi santim de otuz iki ve elli santim de olan çeşitleri en fazla kullanılan gönye çeşitleri arasında yer alır.

 

Gönye Nereden Alınır?

Gönye satın almak isterseniz kırtasiyeler de çizim malzemeleri satan mağazalarda satın alabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden de bir çok site üzerinden satın alabilirsiniz. Gönye çeşitlerine https://www.guvensanat.com/gonye sitesi üzerinden satın alabilirsiniz. Site de birçok ölçüde gönye bulunur. Siz de kendi ihtiyacınıza göre tercih edebilirsiniz