Frenektomi Nedir? Kimlere Uygulanır?

TAKİP ET

Her hastanın ortodontik tedavisi kendine özel olmaktadır. Kendi içinde farklı eylemler gerektirebilen işlemlerde beraberinde gelmektedir

Sadece ortodontik tedavinin yetmediği durumlarda farklı önlemler mevcut olmakta ve ortodontik tedavinin daha iyi uygulanması ve daha kalıcı olması için gerekli olmaktadır. Frenektomi işlemi de bunlardan bir tanesi olmakta, Tuzla diş hastanesi tarafından uygulanan işlemler arasında yer almaktadır.

 

 Frenulum Nedir?

 

 Diş eti dokusu ile beraber dil, dudak ve yanak arasında bulunan tüm dokuları birbirine bağlayan ve hareketlerini sınırlandıran yumuşak mukoza dokusuna frenulum adı verilmektedir. Frenulumlar özellikle normalden büyük ve kalın oldukları zaman dişin kenarına çok yakın bağlanırlar ve bu durumlarda diş etine zarar vererek diş eti çekilmesine yol açabilmektedir.

 

 Frenektomi Nedir?

 

 Dil atında bulunan normalden büyük ve kalın frenulumların özellikle küçük çocuklarda konuşmada sorunlara sebebiyet vermektedir.

 Estetik olarak da alt ve üst orta dişler arasında normalden kalın ve büyük olan frenulum, dişlerin arasında boşlukların kalmasına sebep olmakta ve görsel sorunlara yol açmaktadır. Frenektomi işlemi günümüz teknolojisi ile kısa ve kansız bir şekilde diş etlerini tedavi etmede uygulanan bir tedavi olmaktadır. 

 

 Frenektomi İşlemi Nasıl Yapılır?

 

 Teknolojinin gösterdiği gelişme çoğu işlemin kolayca gerçekleşmesinde imkan mevcut olmaktadır. Bunların başında da tıbbi ve estetik operasyonlar gelmektedir. Frenektomi işlemi de kolayca uygulanan işlemlerin arasında yer almaktadır. Genelde lazer yardımı ile işlem gerçekleştirilmektedir. Böylece işlem kısa sürede tamamlanmakta ve kanama meydana gelmemektedir.

 Kimi durumlarda ise bağ çok büyük olabilmekte ve bu durumda meydana geldiğinde cerrahi müdahale gerekmektedir.

 

 Frenektomi Ne Zaman Uygulanmalı?

 

 Konuşma bozukluğuna yol açan konularda diş hastalıklarını meydan getirecek derecede büyük ya da diş etine baskı yapıyor ise kimi zaman da estetik ihtiyaçlar için bu işlem gerçekleşmektedir. Frenektomi hakkında bilgi almak için Tuzla diş hastanesi hizmetleri mevcut olmaktadır. 

 

 Frenektomi Yapılmazsa Ne Olur?

 

 Dişler arasında ayrılma, boşluk oluşumu meydana gelmektedir. Ayrıca frenektominin zamanında yapılmaması ciddi diş eti hastalıklarına yol açmaktadır. Zamanında doğru ve başarılı frenektomi tedavisi yapılması için Tuzla diş hastanesi tarafından hizmet alınması oldukça faydalı olmaktadır.