Ekspertiz Raporunda Nelere Dikkat Edilir?

TAKİP ET

İkinci el araç alım satımlarında ekspertiz raporunun son derece önemli olduğunu belirtmeliyiz. Aracın değerinde alınması ve satılması için mutlaka güvenilir bir firmadan oto ekspertiz hizmetinin alınması gerekiyor.

Bu hizmet kapsamında yapılan incelemelerin ardından bir rapor hazırlanıyor. Bu rapor sayesinde araç alım satımlarında olası mağduriyetlerin önüne geçilebilir. Peki, ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir? 

Rapor hazırlanmadan önce araç detaylı bir incelemeden geçiriliyor. Alanında uzman olan ekipler kaporta, iç aksam, döşemeler, elektrik sistemi gibi çeşitli incelemeleri detaylı bir şekilde yaparlar. Aynı zamanda araçta bozuk olan parça var mı, değişen parçaları var mı gibi soruların yanıtlarını almak için de en doğru tercihin oto ekspertiz hizmeti almak olduğunu söyleyebiliriz. 

Araçta herhangi bir aksaklığın olup olmadığının belirlenmesi ile birlikte güvenli bir sürüş yapmanın önünde engel olabilecek bir problemin olup olmadığı da belirlenir. Çünkü yapılan çalışmada sürüş güvenliğini riske atabilecek her türlü inceleme gerçekleştiriliyor. 

Elbette firma ekipleri tarafından boya kontrolü de yapılıyor. Aynı zamanda mekanik ve motor kontrollerinin de son derece gelişmiş cihazlar ile gerçekleştirildiğini belirtmeliyiz. Motorda ya da aracın mekanik aksamında herhangi bir sorun mevcutsa bu kontrollerde mutlaka ortaya çıkıyor. Yapılan testler de aracın durumu hakkında bilgi edinmeyi sağlıyor ve bu bilgiler ışığında aracın gerçek değerinin belirlenmesi de kolaylaşıyor. 

Ekspertiz hizmetleri kapsamında yapılan testlere şu örnekleri verebiliriz: 

Süspansiyon testi

DYNO testi

Yanal kayma testi 

Fren testi

Diagnostik test

Akü testi 

Eğer siz de yakın zamanda ikinci el araç alım satımı yapmayı düşünüyorsanız mutlaka İstanbul oto ekspertiz hizmeti almalısınız. Bu hizmeti olası en uygun fiyatla almak için de Armut.com adresine uğramanızı öneririz. Site üzerinden oto ekspertiz hizmeti sunan firmalardan fiyat teklifi alabilirsiniz. Size fiyat sunan firmaların puanlarını incelemenizi, daha önce hizmet alan kişilerin yorumlarına göz atmanızı da öneririz. Artık oto ekspertiz hizmeti almak için firma seçimi yapmak sadece birkaç saniye sürüyor. Armut.com bu hizmeti sunan firmalara ulaşmanın en kolay yoludur. Fiyat teklifi alabiliyor olmak da oto sahipleri açısından önemli bir avantaj!