Boşanma Avukatı Nasıl Çalışır

TAKİP ET

Boşanma avukatı, boşanma da dahil olmak üzere aile hukuku konusunda uzmanlaşmış bir hukukçudur. Bir boşanma avukatı, evliliğinizi sona erdirme sürecini yönlendirmenize ve varlıkları ve mülkleri siz ve eşiniz arasında nasıl paylaştıracağınıza karar vermenize yardımcı olabilir. Çocuk velayeti veya nafaka için başvurmanız gerekirse, bir boşanma avukatı da sizi temsil edebilir.

Boşanma avukatı, evliliğinizi sona erdirme sürecini başlatmak için mahkemeye uygun evrakları doldurmanıza yardımcı olacaktır. Boşanma avukatınız ayrıca çocuk velayeti, ziyaret hakları, çocuk nafakası ve eş desteği ile ilgili sorunları müzakere etmenize yardımcı olacaktır. Mal paylaşımı veya boşanmanın sonuçlandırılmasından önce ödenmesi gereken borçlarla ilgili olarak ele alınması gereken belirli sorunlar varsa, avukatınız bu sorunları sizin adınıza ele alacaktır.

 Tüm bu hususlar halledildikten sonra, avukatınız sizin ve eşinizin imzalaması için evliliğinizin feshedilmesini yasal olarak sonuçlandıran evrakları hazırlayacaktır. Boşanmayı düşünüyorsanız, muhtemelen sürecin duygusal ve stresli doğasının farkındasınızdır. Ancak strese neden olabilecek sadece duygusal yön değildir. İşlerin yasal tarafı, özellikle ne yaptığınızı bilmiyorsanız, eşit derecede sinir bozucu olabilir. Böyle bir durumda iyi bir boşanma avukatı tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır.

Boşanma Avukatı Hizmetinin Özellikleri Nelerdir?

Boşanma, sürece dahil olan insanlar için çok duygusal bir zaman olabilir. Bu nedenle, boşanma konusunda deneyimli bir avukat bulmak önemlidir. Sizinkine benzer çok sayıda davayı ele almış ve davanın tüm aşamalarında müşterilerle yakından çalışan birini tercih etmeniz, sizi daha rahatlatacaktır. Deneyimli bir avukat, süreç boyunca ortaya çıkabilecek soruları yanıtlayarak boşanmanızın her adımında size yardımcı olacaktır.

Boşanma avukatları, insanların evliliklerini veya sivil birlikteliklerini sona erdirmelerine yardımcı olurlar. Hatta evlenmeyi planlıyorsanız yasal tavsiye verebilir. Ayrıca nafaka, çocuk velayeti ve ziyaret hakları, eş desteği ve mal paylaşımı ile ilgili konularda da yardımcı olabilirler. Dolayısıyla boşanma avukatı hizmetinin özellikleri söz konusu olduğu zaman karşımıza geniş kapsamlı seçenekler çıkar.

Boşanma çoğu insan için can sıkıcı bir deneyimdir. Sizi temsil edecek boşanma avukatları aramanızın tek bir anlamı olabilir. Boşanma sürecindesiniz ve hukuki haklarınızın korunmasını sağlamak istiyorsunuzdur! Böyle bir durumda alanında uzman olan bir avukatı tercih etmeniz şarttır. Çünkü boşanma süreci kolay değildir. Ancak doğru bir avukat tutarsanız bu süreci atlatmak çok daha kolay olacaktır. Bu durum anlaşmalı boşanma avukatı için de geçerliliğini korumaktadır.

Boşanma Avukatı Belirlerken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Avukat tercih ederken; uzun yıllardır avukatlık yapan ve aile hukuku konularında çok fazla deneyime sahip birini aramalısınız. Bu, mutlaka sizden daha yaşlı olmaları veya hatta kendi ofislerine sahip olmaları gerektiği anlamına gelmez. Sadece olayları net bir şekilde açıklayabilmeleri ve davanıza nasıl devam edeceğiniz konusunda size yeterli tavsiye verebilmeleri gerekir.

Boşanma avukatları, nerede yaşadığınıza ve müvekkilleri için ne tür bir iş yaptıklarına bağlı olarak birçok farklı fiyat seçenekleri sunar. Burada kapsamlı bir ücret araştırması yapıyor olmak işinizi kolaylaştıracaktır.  Bu arada avukat tercihlerinde referanslara da dikkat ediyor olmanız önerilmektedir. Böylece sizin davanıza benzer davalarda nasıl bir sonuç elde ettiklerine dair bilgi edinmeniz de mümkün olacaktır.

Bir boşanma avukatını yalnızca niteliklerine göre tercih etmeyin. Onlarla ilk önce konuşun. Ne kadar süredir avukatlık yaptıkları ve kaç yıldır çalıştıkları hakkında sorular sorun. Hatta boşanmanızla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, bugün bir boşanma avukatıyla görüşün! Bu sayede avukatınızla aynı iletişim kanalı üzerinden konuşup konuşmadığınızı anlarsınız. Bu da boşanma sürecinde sizi daha iyi anlayan bir avukatı tercih etmenizi mümkün kılar.