Binalarınızın Ömrünü Uzatmak ve Konforunu Artırmak Sizin Elinizde

TAKİP ET

Protan Turkey çatı izolasyon başta olmak üzere tüm izolasyon çalışmalarında önemli bir yer tutan membran ürünleri ile yapıların dayanıklılığını azaltan, ömrünün kısaltılmasına neden olan su tehdidini ortadan kaldırır. Böylece binaların daha sağlıklı, konforlu, güvenli ve uzun ömürlü olmasını sağlar.

Membran ürünleri binaların su yalıtımı sürecinde, suyun olumsuz etkilerine karşı üst düzeyde koruma sağlayarak; temel, bahçe, çatı, bodrum ve teraslarda su sızıntısı yaşanması riskini ortadan kaldırır.

Binaların suyla herhangi bir şekilde temas halinde olan bölgelerinde yalıtım amacıyla kullanılan membranlar son derece kullanışlı ve etkili malzemelerdir. Yapıların dayanıklı, konforlu ve uzun ömürlü olmasının temel şartı; temel, çatı, iç ve dış kısımlardan su almaması olduğundan membran kullanımı çok önemlidir. Bu amaçla uygulanan çatı izolasyon başta olmak üzere tüm izolasyon çalışmalarında membran ürünlerinden yararlanılır.

Su her tür binanın dayanıklılığını ve ömrünü etkileyen en önemli faktör olarak kabul edilir. Suyun yapılara sızması durumunda binaların gövdelerinde ve taşıyıcı kısımlarında bulunan donatılar korozyona uğrayabilir. Bunun yanı sıra binaların yük taşıma kapasiteleri azalabilir. 

Binaların maruz kaldığı su yalnızca kar, yağmur, toprak nemi ve yapının inşa edildiği zemindeki yer altı suları diğer bir deyişle dış kaynaklı sular değildir. Lavabo ya da banyo gibi ıslak hacimli zeminler dolayısıyla iç kaynaklı sular da binalar üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. İç ve dış kaynaklı suların olumsuz etkilerinin giderilmesi amacıyla uygulanan yalıtım uygulamaları sayesinde her tür binanın yapı elemanları, temelden çatıya kadar korunabilir.

Kaliteli Membran Ürünleri İçin Protan Ürün Kategorilerini İnceleyin

Çatı izolasyon malzemelerinin kullanılması yoluyla gerçekleştirilen çatı izolasyon uygulamaları yapıların başta su olmak üzere her tür dış etkenden korunması için uygulanır. Çatı izolasyon uygulamalarında membran ürünlerinin kullanılmasının en önemli nedeni su geçirmez özelliğe sahip olmalarıdır. Çatı izolasyon çalışmaları kullanım alanına ve amacına uygun, kaliteli membran ürünleri kullanılarak yapıldığı takdirde binaların büyük ölçüde korunabilmesi mümkün olmaktadır. Çatı izolasyon, temel izolasyon ve dış cephe izolasyon çalışmaları sayesinde elde edilen fayda bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda çeşitli nedenlere bağlı olarak binalarda yoğuşma, korozyon ve terleme gibi oluşumlar da engellenebilir. Bunun sonucunda yapının ve insan sağlığının zarar görmesi riski minimize edilebilir.

Yapıların ilk günkü kalitelerinin korunmasında ve uzun ömürlülüğünün desteklenmesinde çatı izolasyon uygulamaları çok önemli bir görev üstlenir. Ancak bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta izolasyon ürünlerinin uygulama alanının özelliklerine uygun kalınlıkta seçilmesidir. 

Sektörünün öncü ismi Protan Turkey ürettiği kaliteli ve garantili membran ürünlerini kullanıcıların ihtiyaçlarını üst düzey kaliteyle karşılayacak şekilde tasarlamaktadır. Protan Turkey sektörüne yön veren isim olmanın yüklediği sorumluluk bilinciyle tüm çatı tiplerine yönelik özel olarak tasarlanmış ürünlere ürün yelpazesinde yer vermektedir. 

Yalıtım Uygulamalarının Performansının Artırılması İçin Doğru Malzemeleri Seçin

Çatı izolasyon ve diğer izolasyon işlemlerinin başarılı olmasının en önemli şartı yalıtım malzemelerinin kaliteli ürünler arasından doğru bir şekilde seçilmesidir. Yalıtım çalışmalarında kullanılacak membranlar uygulama alanının özelliklerine uygun seçilerek yapılan yalıtım uygulamasından maksimum verim alınması sağlanabilir.

Göz önünde bulundurulması gereken en önemli nokta her ne kadar kaliteli olsa da her membranın her uygulama alanında kullanılamayacağıdır. Eğer uygulama alanı ile kullanılan malzemenin özellikleri uyuşmazsa yalıtım uygulamalarından yeterli verim alınamaz. Bu nedenle yalıtım uygulamalarından önce; uygulama yapılacak alanın özellikleri incelenerek en verimli sonucun alınması için kullanılması gereken malzemeler belirlenmelidir. 

Birçok farklı özellikte membran üreten Protan Turkey’in en çok kullanılan ürünlerinin başında Protan SE serisi gelir. Polyester donatı takviyeli olan Protan SE membranlar düz, eğimli ve kavisli çatılarda kullanılabilir. Mekanik olarak sabitlenebilen Protan SE membranlar açıkta kalan çatı yüzeylerinde tercih edilebilir. Serme yöntemiyle vakumlu çatı sistemlerine uygulanabilen Protan SE membranlar sıcak ve soğuk çatılarda yüzeye ve alt tabakalara uygulanabilme özelliğine sahiptir.

Yalıtım uygulamalarının başarılı ve verimli olması, yalıtım malzemelerinin doğru bir şekilde seçilmesiyle doğrudan ilişkilidir. Bu yüzden yalıtım malzemelerinin seçimi aşamasında malzeme seçimi yüzey tipi dikkate alınarak yapılmalıdır. Bunun kadar önemli olan diğer bir nokta ise seçilen malzemelerin mutlaka alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından uygulanması olmalıdır.