Anadolu Yakasının En Çok Tercih Edilen Diyaliz Merkezi

TAKİP ET

Böbrek hastalığı şu an dünyada en sık görülen hastalıklar arasında yer almaktadır. Küçük büyük yaşlı kadın ya da genç var erkek fark etmeden herkese bulabilen bir hastalıktır

Çünkü şu an günümüzde yeterli ve dengeli beslenme söz konusu değildir. Bununla birlikte pek çok içecek çeşidi ortaya çıktığı için insanlar su içmek yerine bu içecekleri tercih etmektedir. Bu iki temel etken ise bebek hastalığının en büyük sebepleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda aile de genetik olarak böbrek hastalığının bulunması, ya da farklı hastalıkların yan etkileri olarak bebek hastalığın ortaya çıkması da sıklıkla görülen nedenler arasında yer almaktadır. Bu nedenle pek çok diyaliz merkezi de bulunmaktadır. Fakat tedavinin en iyi şekilde görülebilmesi için kişiye en uygun diyaliz merkezinin olması da çok önemlidir.

Nedir Böbrek Yetmezliği?

Kötü yaşam tarzı ve kötü beslenme tarzı sonucunda böbreklerin fonksiyonlarının yerine getirilememesine böbrek yetmezliği denilebilir. Böbrek yetmezliği olan kişiler günlük olarak aktivitelerini yerine getirmemeye başlar. Çünkü böbrek yetmezliğine sahip kişilerde gece boyunca idrara çıkmak isteği oluşur. Bu istek yüzünden sürekli olarak uykudan uyanma sonucunda uyku bozuklukları ortaya çıkacaktır. Bu uyku bozukluklarının sonucunda ise gün içerisinde yorgun da halsizlik hissi oluşur. Bu durum insanların günlük yaşamlarına aksamasına sebebiyet verecektir. Bununla birlikte böbrek hastalıklarına sırt ve eklem ağrıları, böbrekte ağrılar, idrar yaparken ağrı oluşması ya da idrarda zorlanma, mide bulantısı, iştahsızlığa bağlı olarak ani zayıflama, gibi pek çok sebep ortaya çıkar. Bu durumun önüne geçilmediği sürece bu belirtiler daha da fazlalaşarak insan yaşamını oldukça kötü yönde etkilemeye devam edecektir.

Böbrek Yetmezliğinde Beslenme

Böbrek yetmezliğinin olmaması için beslenmeye ne kadar dikkat edilmesi gerekse de böbrek yetmezliği oluştuktan sonra da beslenmeye çok dikkat etmek gerekir. Kötü beslenmeye devam etmek hastalığın daha fazla ilerlemesine ve böbreklerin tahribatına daha fazla artmasına neden olacaktır. Dengeli ve yeterli bir şekilde beslenen bireylerin hastalıklarının iyi anlamda ilerlemesi söz konusu olur. Bununla birlikte diyaliz tedavisi de görüldüğü zaman insanların bu hastalığı çok daha kolay bir şekilde sürdürebilmesi söylenebilir. Böbrek hastalığında kanda sodyum, potasyum, üre gibi çeşitli zararlı maddeler artış gösterir. Bu sebeple böbrek rahatsızlığına sahip olan kişilerin sodyum ve potasyum içeren besinlerden uzak durması önemlidir. Nefroloji uzmanı ve beslenme uzmanı tarafından verilecek olan diyet listelerini uyum sağlamak oldukça önemlidir. Diyaliz sırasında sigara, alkol gibi hastalığı tetikleyecek maddelerden tamamen uzaklaşmış olmak gerekir. Aynı zamanda böbrek yetmezliği olan hastalarda kırmızı üzüm gibi antioksidan kaynağı olan meyveler, karnabahar, kepekli tahıllar, karabuğday, yumurta beyazı, kızılcık, şalgam gibi besinler günlük beslenme rutininde tercih edilmesi gerekmektedir.

Diyalizde Tercih Edilebilecek Merkezler

Anadolu yakası diyaliz merkezi arayan kişilerin linke tıklaması ile buradaki en hijyenik ve diyaliz konusunda en başarılı merkezlere ulaşması mümkündür. Bilindiği üzere böbrek hastalığında sadece diyaliz değil aynı zamanda sağlıklı beslenme de çok önemlidir. Bu nedenle diyaliz uygulayacak olan uzman hekimleri diyaliz sırasında nasıl beslenmesi gerektiği de hastalara detaylı bir şekilde aktarılır. Bu sayede hastalığın ilerlemesi büyük bir derecede durdurulmuş olur. İyi bir diyaliz tedavisiyle birlikte iyi bir doktorun kontrolünün altında olmak bu sebeple önemlidir. Uzman doktor ve hemşireler kişiye özel olan bir diyet listesini hastaya vererek diyaliz tedavisinde nasıl beslenmesi gerektiğini de detaylı bir şekilde açıklayacaktır.