Alüminyum Levha Kullanım Alanları

TAKİP ET

Demir çelik endüstrisi içerisinde alüminyum ve alüminyumdan elde edilmiş olan ürünlerin yeri son derece büyüktür. Alüminyumun işlenmesi neticesinden alüminyum levha elde edilmektedir ve hayatın hemen hemen her alanında bu üründen faydalanılmaktadır. Bu durumun en önemli sebebi ise alüminyum levhaların sağlam ve son derece kaliteli olmasıdır

Alüminyum yapısı gereği son derece yumuşak bir formdadır. Doğada bulunan alüminyum elementi çeşitli işlemlerden sonra oldukça farklı özelliklere kavuşturulur. Son derece iletken bir yapıya sahip olan alüminyum ürünler oldukça geniş bir çeşitlilikte kullanıcılara sunulmaktadır. 

Alüminyum Levha Nedir?

 Alüminyum elementinin haddelenmesi neticesinde elde edilen ürüne alüminyum levha adı verilmektedir. Alüminyum doğada en çok bulunan elementler arasında yer almaktadır. Hafif ve gümüşi bir renge sahip olan alüminyum işlenebilir özelliktedir. Korozyona ve paslanmaya karşı dirençli olan alüminyum günümüz dünyasında en çok kullanılan elementler arasında yer almaktadır.

Alüminyum Özellikleri Nelerdir?

Doğada son derece uzun yıllar içerisinde oluşan alüminyum, en çok kullanılan madenler arasında yer almaktadır. Alüminyum doğadan çıkarıldığı saf hali ile son derece düşük dayanıklılığa sahiptir. Farklı materyaller ile birleştirilerek dayanıklılığı artırılır.

Alüminyumun haddelenmesi ile elde edilen alüminyum levhalar oldukça geniş bir alanda kullanılmaktadır. Sac halde ve plaka halde kullanıcılara sunulur. İletkenliği oldukça yüksek olan alüminyum levha kolay bir şekilde işlenmekte ve istenilen form verilmektedir.

Alüminyum Levha Hangi Alanlarda Kullanılır?

Alüminyum levha sahip olduğu özellikler neticesinde oldukça geniş bir alanda kullanılmaktadır. Kolay işlenebilir olması, istenilen formun verilebilmesi ve yüksek iletkenliğe sahip olması bu durumun oluşmasında oldukça etkilidir.

Kaynak kabiliyeti son derece yüksek olan alüminyum levhalara istenilen şekilde kaynak işlemi uygulanabilmektedir.

Alüminyum levhaların ince yapılı olanına sac adı verilirken kalın olanına ise plaka adı verilmektedir. Sac levhalar 1 milimetre ile 10 milimetre arasında değişen kalınlığa sahiptir. Sac levha kullanım alanı şu şekildedir;

Makine sektörü

İnşaat sektörü

Otomotiv sektörü

Reklam sektörü

Enerji sektörü

Gündelik hayat içerisinde oldukça farklı amaçlar dahilinde de kullanılan sac alüminyum levha en çok kullanılan metal ürünler arasında yer almaktadır.

10 milimetre ve üzeri kalınlığa sahip olan plakaların başlıca kullanım alanı ise şu şekildedir;

Makine üretimi

Savunma sanayi

Gemi sanayi

Kalıp sanayi

Başta olmak üzere pek çok farklı alanda kullanılmaktadır.

Alüminyum levhalar otomobil, soğutucu, aydınlatma araçları, mutfak gereçleri yapımı gibi alanlarda da sıklıkla kullanılmaktadır. 

Alüminyum levha günümüzde en çok otomobil endüstrisinde kullanılmaktadır. Hemen hemen otomobilin tüm parçalarında alüminyum levhalar kullanılmaktadır. Bunun en önemli sebebi ise hafif olması, ancak son derece de sağlam olmasıdır.

Alüminyum ürünleri hakkında bilgi almak ve alüminyum ürünlerini satın alabilmek için https://www.serialmetal.com/tr/  internet adresiniz ziyaret edebilirsiniz.