Altın Künye

TAKİP ET

Altın künye, malzemesi olarak altın kullanan bir bileklik türüdür. Tasarım ve stile bağlı olarak çeşitli takı türlerinde yapılabilir. Altın künyelerin en yaygın türü, içine elmas veya diğer değerli taşlar yerleştirilmiş olanlardır. Bunlar, özellikle zenginliklerinin ve statülerinin bir sembolü olarak giymeyi seven kadınlar arasında son yıllarda çok popüler hale gelmiştir.

Özel tasarımlar halinde oluşturulan altın künyeler, geçmişten günümüze kadar uzanan süreçte hep var olmuştur. Bu mücevher parçasını yaratmak için "kundan" adı verilen benzersiz bir teknik kullanılmıştır. Kundan tekniği, küçük saf altın parçalarının oyulmasını ve ardından bunları bir yapıştırıcı olarak cila veya reçine kullanarak bileziğin ana yüzeyine gömmeyi içermektedir.

Bu teknik o zamandan beri altın ustaları tarafından kullanılmaktadır ve bugün hala bu eski yöntemi kullanarak kendi el yapımı bileziklerini yapmak isteyen bazı kuyumcular tarafından kullanılmaktadır. Altın künye modelleri söz konusu olduğu zaman karşımıza göz alıcı tasarımlar çıkar. Siz de şayet bu göz alıcı tasarımlara sahip olmayı isterseniz; https://www.emajewellery.com.tr/altin-bileklik internet sayfası tam da aradığını ürünleri sizlerle buluşturacaktır.