2022'de Salzburg İstanbul Otobüs Yolculuğu ve Vize İşlemleri

TAKİP ET

İstanbul ile Salzburg arası olan mesafe yaklaşık olarak 1.765 km'dir. İstanbul'dan Salzburg'a gitmek için kullanılabilecek ulaşım yolları arasında uçak, tren, otobüs ve kişisel araç bulunur. İstanbul'dan Salzburg'a uçak ile seyahat en pahalı ulaşım yolu iken, otobüs yolculuğu ucuz olması sebebiyle tercih edilmektedir.

Son 5 yılda verdiği danışmanlık hizmeti ile 547 Avusturya vizesi başvurusundan 535’i onaylanan vizem.net danışmanlarından İstanbul Salzburg arası otobüs yolculuğu ve vize işlemleri hakkında bilinmesi gerekenleri öğrendik.

İstanbul Salzburg Arası Kaç Km'dir?

İstanbul Salzburg arası yaklaşık 1.765 km’dir.

İstanbul'dan Salzburg'a Otobüsle Kaç Saatte Gidilir?

İstanbul’dan Salzburg’a otobüs ile direkt 23 ile 24 saat arasında gidilmektedir, aktarmalı seferler ise yaklaşık 30 saat sürmektedir.

İstanbul Salzburg Arası Otobüs Seferi Düzenleyen Firmalar Hangileridir?

İstanbul Salzburg arası otobüs seferi düzenleyen firmalar aşağıda listelenmiştir.

FlixBus

Kamil Koç

Metro Turizm

Alpar Turizm

İstanbul Salzburg Otobüs Bileti Nereden Alınır?

İstanbul Salzburg otobüs bileti ya çevrimiçi olarak seyahat acentelerinden ya da otobüs firmalarının kendi sitelerinden alınabilmektedir.

İstanbul Salzburg Otobüs Bileti Fiyatları Ne Kadardır?

İstanbul Salzburg otobüs bileti fiyatları 2022 yılı için Metro Turizm’de 1.700 Türk lirası ile 2.000 Türk lirası arasında değişirken, Kamil Koç’ta bilet fiyatları 1.800 Türk Lirası ile 3.000 Türk lirası arasında değişmektedir. FlixBus İstanbul Salzburg bilet fiyatları ise ortalama 2.000 ile 2.500 Türk lirası arasındadır.

İstanbul'dan Salzburg'a Seyahat Etmek İçin Gerekenler Nelerdir?

İstanbul’dan Salzburga’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının geçerli bir pasaporta ve Avusturya turist vizesine sahip olmaları gerekmektedir. Avusturya’ya giriş yapan birey eğer hususi, hizmet ya da diplomatik pasaport sahibi ise 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaf tutulmaktadır. Bordo pasaport hamillerinin ise İstanbul Salzburg otobüs seyahati yapabilmek için vize almaları gerekmektedir.

Eğer şahsi otomobil ile Avusturya Salzburg’a gidilecekse kullanılacak araç için yeşil kart sigortası yaptırılması gerekmektedir.

 

Otobüsle Salzburg’a Giderken Vize Kontrolü Nerede Yapılır?

Otobüsle Salzburg’a giderken vize kontrolü Edirne Kapıkule sınır kapısında gerçekleşmektedir.

Türkiye'den Avusturya Turist Vizesine Nasıl Başvurulur?

Türkiye’den Avusturya turist vizesine şahsen ya da akredite acenteler aracılığıyla vize merkezlerine başvuru yapılabilmektedir.

Başvuru için gerekenler arasında ilk olarak turist vizesi Avusturya vize evraklarının hazırlanması ve başvurudan önce ikamet iline göre biyometri işlemleri için VFS aracı kurumdan vize randevusu alınması gerekmektedir. Hazırlanan evraklar, Avusturya vizesi başvuru randevusu sırasında yetkililere teslim edilmelidir; randevuda vize ücreti ödenmelidir ve biyometri işlemleri yapılmalıdır.

Başvuru Merkezine Gitmeden Avusturya Turist Vizesi Alınabilir Mi?

Son 5 yıl içinde Schengen vizesi sahibi olan kişilerin, Avusturya turist vizesi için gereken evrakları İstanbul Ateşehir’deki vize merkezi adresine göndermeleri ile bütün vize işlemleri, vize başvuru merkezine gidilmesine gerek olmadan danışmanlar tarafından yapılmaktadır.