Sürekli parti değiştiren Necattin Demirtaş nereden aday olacak?

TAKİP ET

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte İyi Parti'de istenmeyen adam konumuna gelen Necattin Demirtaş'ın hangi partiden aday olacağı konuşulurken, önce AK Parti sonra MHP ve şimdi de CHP'den aday gösterileceği dedikodusu yayılmaya başladı.

ÖZEL HABER / OKAN ÇAKIR: 31 Mart 2024 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde hangi ismin hangi partiden aday olarak gösterileceği merak edilmeye başlandı.

1 AYA NETLEŞECEK

Samsun’da en fazla merak edilen, 52 ilden daha büyük nüfusa sahip olan İlkadım ilçesinde partilerin hangi adayları kamuoyu karşısına çıkaracağı Aralık sonu ya da Ocak ayı başları gibi netleşecek.

DEMİRTAŞ TEKRAR ADAY OLMAK İSTİYOR

İlkadım Belediyesi Başkanı İyi Partili Necattin Demirtaş’ın yerel seçimlerde tekrar aday olacağı ama hangi partiden gösterileceği halen belli olmadı.

DEMİRTAŞ, SKANDALLAR İLE GÜNDEMDE

2019 yılında başkanlık koltuğuna oturan Necattin Demirtaş’ın döneminde yolsuzlukların hırsızlıkların ve kavgaların sonu gelmedi. Personel maaşları üzerinde oynamalar yaparak zimmetine para geçiren personelin bir süre görevden alınmaması, belediyeye ait milyonlarca liralık hurda demirlerin satılması, mazot hırsızlığı ve belediye binasında cam çerçeve indirerek kavgaların oluşması Necattin Demirtaş’a olan güveni bitirdi.

SAYIŞTAY RAPORU USÜLSÜZLÜKLERİ BELGELEDİ

Son olarak Sayıştay tarafından denetlenen İlkadım Belediyesi’nde ki yolsuzlukların ortaya çıkarılması Necattin Demirtaş’ın kötü bir yönetime sahip olduğunu ve başkanlık vasfını yitirdiğini ortaya koymuş oldu.

EĞİLİP BÜKÜLMEM DEDİ EĞİLDİ

“Ben MHP’liyim aday olacağım diye eğilip bükülmem” dedikten sonra İyi Parti’den aday olarak seçimlere katılan Necattin Demirtaş, başkan olduktan sonra “Ben İyi Parti’de misafirim” açıklaması yaparak İYİ Partilileri kızdırmıştı. Açıklama yaptığı o günden beri İyi Parti ile arasına koyduğu mesafe nedeniyle parti yöneticileri tarafından sevilmeyen kişi ilan edildi.

“GÜVENİLMEYEN BAŞKAN”

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde bir AK Parti’nin birde MHP’nin kapısına giderek aday olmak isteyen Necattin Demirtaş’a kapılar kapandı. Demirtaş’ın “Güvenilmeyen Başkan” olarak lanse edilmesinden sonra aday olacak siyasi parti bulamaması kamuoyunda sürekli “Necattin Demirtaş parti değiştirecek” dedikodularına yol açtı.

YENİDEN REFAH’A SİNYAL YAKTI

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Yönetimi’nin Necattin Demirtaş’ı makamında ziyaret etmesi Demirtaş’ın Yeniden Refah’tan aday gösterileceği şeklinde yorumlandı. Demirtaş bu süreçte bile AK Parti’nin kapısını aşındırarak gönlünün AK Parti’den yana olduğunu hissettirmeye çalıştı.

CHP’YE DE GÖNLÜ VAR

Her fırsatta “Ben Ülkücüyüm” diyen Necattin Demirtaş’ın son günlerde CHP’den aday gösterileceği dedikodusu da yayılmaya başladı. Yolsuzluklar ve usulsüzlükler ile anılan Başkan Necattin Demirtaş’ın sürekli parti değiştirmesi vatandaşında kafasını karıştırmış durumda.