Samsunspor'u dernek mi yoksa şirket mi yönetiyor?

TAKİP ET

Samsunspor'da iki başlılık tartışmalarından sonra Başkan İsmail Uyanık istifa etmişti. Samsun Kulübü, dernek tarafından mı yoksa şirket tarafından mı yönetiliyor? Yüksel Yıldırım şirketin mi yoksa kulübün mü başkanı? İşte merak edilen ve sürekli karıştırılan o sorunun cevabı.

Samsunspor Kulübü dernek ile yönetilirken Yıldırım Holding’in CEO’su Yüksel Yıldırım tarafından satın alındı.

YILPORT SAMSUNSPOR OLDU
Satın alma işleminden sonra Samsunspor, Yıldırım Holding bünyesinde bir işletme olan Yılport adı ile anılmaya başladı. Artık kulübün resmi ismi Yılport Samsunspor oldu.

KARAR ALICI ŞİRKET 
Yılport Samsunspor kulübü artık şirket olduğundan dernek yönetimi kulübün karar mekanizmasından ayrılmış oldu. Samsunspor dernek tarafından değil, Yılport Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. tarafından yönetilmeye başladı. Yılport Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş.’nin de Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım söz sahibi oldu.

İSMAİL UYANIK, DERNEK BAŞKANI
İsmail Uyanık ise şuan Samsunspor Kulübü Derneği'nin başkanlığını yapıyor. Futbolcu alımlarında ve kulübün yönetiminde belirleyici bir pozisyona sahip değil.

İNSANLAR KARIŞTIRIYOR
Yılport Samsunspor Futbol Kulübü AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Samsunspor Kulübü Derneği'nin başkanlığını İsmail Uyanık'ın yaptığını ve kendisinin de şirketin yönetim kurulu başkanlığını yaptığını, kulübün yapısını insanlara tam olarak anlatamadıklarını ifade etti. Derneğin futbol takımı ile hiçbir alakasının bulunmadığı söyledi.