Salıpazarı'ndan Şampiyon Çıktı

TAKİP ET

Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Wushu Şampiyonasında Salıpazarı Anadolu Lisesi Lisesinden Hatice Akman 52 Kiloda Balkan Şampiyonu oldu.

 

15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen Kayseri 1.Erciyes Wushu Şampiyonası Kayseri’de yapıldı.

 

52 KİLODA BALKAN ŞAMPİYONU…

8 Ülkenin katıldığı şampiyonada Samsun 6 sporcu ile temsil edildi. Antrenör Zarif Durgut yönetiminde maçlara çıkan sporcular arasında iki de Salıpazarlı sporcu bulunuyor. 75 kiloda  ringe çıkan Nuraullah Konaçoğlu 3. Olarak bronz madalya kaldı.  Şampiyonada üç rakibini yenerek finale çıkan Salıpazarı Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Akman 52 kiloda finalde Suriyeli rakibi yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

 

SALIPAZARI’NIN GURUR OLDUNUZ…

Balkan Şampiyonu olan sporcu Hatice Akman ve Nurullah Konaçoğlu’nu makamında kabul eden Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül başarılarından dolayı sporcuları tebrik etti. Akgül “Onlar bizim ve Salıpazarı’nın gururu oldular. Böylesine anlamlı bir organizasyonda şampiyon olan kardeşimizi yürekten kutluyorum. Onlar  böyle başarılı oldukça bizler daima yanlarında olacağız. Yeter ki siz çok çalışın. Biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Sizlerle gurur duyuyoruz.” dedi.

 

ŞEHİTLERİMİZED ARMAĞAN OLSUN…

Kayseri 1.Erciyes Wushu Şampiyonasında Balkan Şampiyonu olan Hatice Akman’da  “Başta Antrenörümüz Zarif hocama bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuz Şehitleri Anma anısına yapılan organizasyonda şampiyon olmam daha anlam kazandı. Ben kazandığım bu madalyayı tüm şehitlerimize armağan ediyorum.”dedi.