Fazlı Abdik, Gazeteci Fatih Tutar'a Saldırdı

TAKİP ET

Samsunspor yöneticisi Fazlı Abdik, Gazete Gerçek'te Spor Müdürü olan Fatih Tutar'a idman sırasında Nuri Asan Tesisleri'nde sözlü ve fiziki saldırıda bulundu.

Daha önce taraftarı tesisten kovarak gündeme gelen Samsunspor yöneticisi Fazlı Abdik, Gazate Gerçek'te Spor Müdürü olan Fatih Tutar'a idman sırasında Nuri Asan Tesisleri’nde sözlü ve fiziki saldırıda bulundu.

 

TESİSTEN ÇIKARMAYA ÇALIŞTI

Samsunsporlu taraftarları tesislerden göndermek istemesiyle daha önce gündeme gelen Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Fazlı Abdik, bugün yeni bir olaya daha imza attı. Bu sezon tesislerde 2 gazeteciyle tartışan Abdik dün de Gazete Gerçek Spor Müdürü Fatih Tutar’a fiziki ve sözle saldırıda bulundu. Kendisi için yapılan bir haberi Tutar’a soran Abdik, “Haberi sen mi yaptın ve niye yaptın?” dedi. Fatih Tutar ise kendisine haberin doğruluk payını anlattı. Daha sonra haberin içeriğini doğrulayan Abdik, “Sen beni tanıyor musun? Haber doğru olsa da yayınlayamazsın. Benim geçmişimi biliyor musun? Ben adamı ne yaparım…” gibi tehditler savurarak Fatih Tutar’ın üzerine yürüdü. Hakaret ve tehditlerine devam eden Abdik, Tutar’ı zorla tesisten çıkarmaya çalıştı.

 

 

DAHA ÖNCE TARAFTARI KOVMUŞTU

‘Ben yöneticiyim. Tesisten kovuyorum seni. Bu saatten sonra gelemezsin’ diyen Fazlı Abdik, Tutar’ın o sırada idman yapan futbol takımını haber yapmasına da engel olmaya çalıştı. Abdik, daha sonra Samsunsporlu yönetici ve görevliler tarafından tesis dışına çıkartıldı. Gazete'nin Spor Müdürü Fatih Tutar ise kendini zorla tesis dışına çıkarmaya çalışan, tehdit ile hareket eden ve haber alma özgürlüğünü engellemeye çalışan Fazlı Abdik hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

Fatih Tutar'a fiziki ve sözlü saldırıda bulunan Fazlı Abdik Abdik daha önce de Samsunspor taraftarını Nuri Asan Tesisleri’nden kovmuştu.

 

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KINAMA

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan, Fatih Tutar'a yapılan fiili saldırı kınadı. Mahmut Erdoğan kınama mesajında şu ifadelere yer verdi.

Samsunspor hepimizin ortak payesi. Tüm samsun halkının istediği tek ortak değer Samsunspor’un hakettiği yerlerde yani süper ligde olması. Bu uğurda bir çok bedeller ödenmesine rağmen san ki Samsunspor kendi şirketiymiş gibi davranan yöneticilerin tutum ve davranışları bizleri üzmektedir. İçerisinde bulunduğu maddi sorun ve sıkıntılarla uğraşan kulübümüz birde kendi içerimizde yaşanan sorunlararla enerjisini tüketmemelidir. Samsunspor idmanı için bugün Nuri Asan Tesislerine giden Gazete Gerçek Spor Müdürü Fatih Tutar biran da Samsunspor yöneticisi Fazlı Abdik'in saldırısan maruz kalmıştır. Gazete Gerçek Spor Müdürü Fatih Tutar'ı kolundan çekiştiren ve Nuri Asan Tesislerinden çıkartmaya çalışan Fazlı Abdik'in kendisi hakkında yapılan bir haber nedeniyle Fatih Tutar'a tepki gösterdiğini üzülerek üğrenmiş bulunmaktayız. Görevi sadece halkın haber alma özgürlüğü adına gece demeden gündüz demeden çalışan meslektaşımıza karşı takınılmış olan bu tavrı kınıyoruz. Meslektaşımızın bu konu ile ilgili savcılığa yapmış olduğu suç duyrusunun ve meslektaşımızın bundan sonraki idmalarda karşılaşabileceği durumların takipcisi olacağımızı kamu oyuna saygıyla duyururuz.