Samsunlular ile Durur Duydum

TAKİP ET

Gençlik ve Spor bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsunlular ile gurur duyduğunu, parti gözetmeksizin herkesin meydanlara koştuğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurban Bayramı'nın ikinci günü memleketi Samsun’da AK Parti İl Teşkilatı'da düzenlenen  bayramlaşma törenine katıldı. Kılıç 15 Temmuz sonrası Samsun'da yaşanan görüntülerden dolayı gurur duyduğunu söyledi.

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde Samsun halkının bir araya gelerek büyük bir demokrasi mücadelesi verdiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye olarak biz, Kurban Bayramı içerisinde yoğun bir bayramlaşma programı içerisinde hep beraberiz. Fakat çok yakın zaman öncesi yaşadıklarımızı unutmayacağız ama o güne de takılıp kalmayacağız. Önümüzdeki 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizin ne anlama geldiğini çok iyi idrak ederek bu yolda yürüyeceğiz. 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü’nün başını çektiği bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Çok şükür sayın cumhurbaşkanımızın çağrısıyla, sayın başbakanımızın davetiyle milletimiz sokakta, meydanda, havaalanlarında bu darbe girişimine karşı en dik duruşu sergiledi. Samsun’da hemşehrilerimizle o gece gurur duyduk. O gece misafirimiz de vardı. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu da Samsun’daydı. Burada Samsun’da her beraber bir olarak, hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, farklı siyasi partilere mensup olanlar, dünya görüşü farklı olan herkes bir araya geldi ve Samsun’da da, Türkiye’de de bu darbe girişiminin karşısında duruşunu ortaya koydu” şeklinde konuştu.