Hayati Tekin, Cinsel istismar suçları Kanun Tasarısını Eleştirdi

TAKİP ET

Samsun Milletvekili Hayati Tekin yaptığı basın açıklamasında; 'Cinsel istismar suçundan mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesi, bir akıl tutulmasının neticesidir. Bir defaya mahsus, Tarih koyarak yapılan bu değişiklik kişiye özel kanun gibi gözüküyor, Bununla ne amaçlanıyor, acaba birilerini mi kurtarmaya çalışıyorlar? diye sordu.

 

Tekin açıklamasının devamında, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan 438 Sıra sayılı Ceza muhakemesi Kanunu ile bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair Kanun Tasarısı Adalet Komisyonundan gelen maddelere adeta gizlice oldu bittiye getirerek, ilave geçici madde sokarak 16 Kasımdan önce işlenen suçları kapsar diyerek sanki gelecekte olacakları engelliyor. Bırak engellemeyi cesaretlendiriyor.” dedi.

 

KANUNİ ALDATMACA

Bir gazetecinin Ceza muhakemesi Kanunu ile bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair Kanun Tasarısındaki değişiklik yapılması ile ne amaçlanıyor diye sorması  karşısında Tekin, şöyle cevap verdi.

Geçici 1. Maddeye girerken şöyle başlıyor:

“Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedeni olmaksınız” diyor. Sanki, “rızası olmasını” kastediyor. Maddenin devamına bakıyoruz. Devamında; suçluyu azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında, Kamu davasının düşmesine diyor. Şimdi bakalım; cebir, tehdit, hile yoksa; azmettiren veya yardım eden nasıl oluyor.

 

DAHA VAHİM OLAN

Şuanda yürürlükte olan Kanunlara göre;

18 yaş üzeri cinsel ilişki, şikayet yoksa nikaha bakılmıyor.

15 yaş ile 18 yaş arası şikayet söz konusu ise ceza 6 ay.

Bu geçici madde ile;

15 yaş altı çocuğa tecavüzcü kurtarılıyor. Hangi akıl, hangi vicdan? 15 yaşından küçük çocuğun muhakeme yeteneğimi var ki, ana baba rızası ile evlendirilsin, 15 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz, bu hangi akıl, hangi vicdan?