Davutoğlu, HDP'nin oylarını alabilmek için bunu da yaptı

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin kongresi için gittiği Van'da, PKK terör örgütüne yardım ve iltisaklı olmaları nedeniyle kayyum atanan HDP'li belediyelere haksızlık yapıldığını belirterek "Görevden alınan belediye başkanının yerine İçişleri Bakanı'nın kayyım ataması da milli iradeye aykırıdır" açıklaması yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin ilk kongresi için Van’a bir ziyarette bulundu.

KAYYUM ATANMASI YANLIŞTIR
Davutoğlu, PKK terör örgütüne yardım ve iltisaklı olmaları nedeniyle kayyum atanan HDP'li belediyelere haksızlık yapıldığını belirterek şu açıklamayı yaptı;

Gelecek Partisi KCK düzeninin de Kayyum düzeninin de bitmesi için yola çıkmıştır. İnşaallah Gelecek Partisi olarak Van’da da yerel yönetimi kazandığımızda bu ikili kıskaca son vereceğiz. Gelecek Partili yöneticiler sadece kendilerini seçen halktan talimat alacaklar. Ayrıca, Gelecek Partisi olarak seçilmiş¸ belediye başkanının ancak mahkeme kararıyla görevden alınabileceğine inanıyoruz. Görevden alınan belediye başkanının yerine İçişleri Bakanı’nın kayyım ataması da milli iradeye aykırıdır. Bu çerçevede, mahkeme kararına istinaden görevden alınan seçilmiş¸ belediye başkanının yerine yine seçimle oluşturulmuş¸ belediye meclis üyelerinden birinin seçilmesi şarttır.