Bakan Soylu Çok Sert Açıklamada Bulundu

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Soylu, "Güvenlik güçlerimiz operasyonları aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. Kış mış dinlemeden., hepsinin tepesine bineceğiz ve bu terörü de terör göstermek isteyenlerin de heveslerini, hayallerini yok etmiş olacağız.

Şırnak'ta PKK'lılar tarafından yapılan saldırıda şehit olan 6 asker için yapılan törene katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere kentte gelen Bakan Soylu, yaptığı açıklamada, şehit askerlerin ailelerine, yakınlarına ve ülkeye başsağlığı dileğinde bulundu.

PKK'lılarla ve PKK'ile mücadele kararlılıkla sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Ancak PKK meşru göstermeye çalışan, PKK'ya meşruiyet ve destek sağlamaya çalışan unsurlarla, PKK'ile mücadeleyi nasıl kararlılıkla yapıyorsak, daha çok bir kararlılıkla onlarla da mücadele yapacağız.

Bu toprakların özgürlüğünü ve hürriyetini akamete uğratmaya çalışanlara gereken cevabı veriyoruz. Bu cevabı verirken de PKK'yıda ortadan  tamamen kaldırabilmek için ne kadar dirayetli olduğumuzu da tüm güvenlik kuvvetlerimizle ortaya koyuyoruz. Milletimiz de bütün iradesiyle bunun arkasında durmaktadır.

PKK ve yandaşları bu yolun yapılmasını istemiyor

Soylu, Şırnak ve Van arasında yolun yapılması için çalıştıkları, devletin iki il arasında yolun yapılması ve bölge gelişmesine katkı sağlama iradesine sahip olduğunu söyledi.

İki il arasında yolun 5 kilometre bittiğine söyleyen Soylu, "PKK örgütü ve yandaşları bu yolun yapılmasını kesinlikle istemiyor. Bu yol, bölgenin kalkınması demektir.

Nasıl havalimanı yapılmasını istemiyorlarsa, bu yolun da yapılmasını istemiyorlar. Bölgeye herhangi bir yatırım gelmesini istemiyorlar.

PKK örgütün, vatandaşlar bu yatırımdan ve hizmetlerden istifade ederek hayat standardın yükselmesi istemediğine dikkati çeken Soylu, yapmaları gereken bu illerin, ilçelerin ve mahallelerin kalkınmasını ve gelişmelerini sağlayabilmek olduğunu söyledi.

Bunları destekleyenler bunlardan daha zavallı

Hain ve alçak bir saldırı bir taraftan evlatlarımız ve güvenlik güçlerimiz kastediyorlar bir taraftan ise, 'Biz buraları yaptırmayız.' diyorlar. Zavallılar.

Bu zavallılıklarını yakın zamanda hep birlikte gördük, görmeyede devam edeceğiz. Ama bunları destekleyenler, bunlardan daha zavallılar." Süleyman Soylu, bunları destekleyenlere de ödün verilmeyeceği bilinmesi istendi.

Soylu, PKK mücadele kapsamında operasyon devam edeceği altını çizerek, "Güvenlik güçlerimiz operasyon aralıksız  bir şekilde devam edecek. Kış mış dinlemeden.

Bütün mevsimler içerisinde, bunlar artık tepelerine bineceğiz ve bu terörizmi de terörizmi meşru göstermek isteyenlerin de heveslerini, hayallerini ortadan kaldırmış kırmış olacağız ve kıracağız.

İçişleri Bakanı Soylu, bu toprakların istikameti ve yolu belli olduğunu sözlerinede eklemiş oldu.