VakıfBank'tan Samsun'a güçlü Türkiye ziyareti

TAKİP ET

VakıfBank 'milli ekonominin yanındaki güç olma' misyonuyla hayata geçirdiği 'Hedef Tek, Güçlü Gelecek Buluşmaları' kapsamında son olarak Samsun'u ziyaret etti. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 'Reel ekonominin nabzını tutmak amacıyla Anadolu kentlerimize gerçekleştirdiğimiz gezilerimizin son durağı Samsun, aynen milli mücadele yıllarında olduğu gibi milli ekonomimizin gelişimine de büyük katkı sunuyor' dedi.

Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası vizyonuyla çalışmalarını sürdüren VakıfBank, ‘Hedef Tek, Güçlü Gelecek Buluşmaları” kapsamında Samsun’a ziyarette bulundu. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ve Genel Müdür Yardımcıları, Samsun Valisi Osman Kaymak ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret ederek, şehirdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

VakıfBank’ın, Türkiye bilançosuna çalışmak gibi bir sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Üstünsalih, “Hedef Tek, Güçlü Gelecek Buluşmaları ile her fırsatta Anadolu’nun güzide şehirlerini geziyor ve iş dünyasının temsilcileriyle yüz yüze görüşmeler yapıyoruz. Reel sektörün ihtiyaçlarını kendilerinden dinleyerek anlamaya çalışıyoruz. Böylece onlara gerek finansal destek gerekse finansal danışmanlık verebiliyoruz” dedi. VakıfBank olarak, üreticiden sanayiciye, esnaftan KOBİ’ye ve hane halkından iş dünyasına kadar katma değer yaratan her kesimin yanında olduklarına vurgu yapan Üstünsalih, “Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretler bize, bölgelerimizin nabzını tutma imkanı sağlıyor. Böylece doğru ihtiyaca doğru destek sağlama imkânı buluyoruz” açıklamasında bulundu.

“Samsun’un yıldızı her geçen gün daha çok parlıyor”

Samsun’un ekonomisi ile Türkiye’nin önemli merkezlerden biri olduğuna dikkat çeken VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Özellikle yerli demir çelik sektörümüzün dünyaya açılan kapısı durumundaki Samsun’da hali hazırda 321 ihracatçı firma var. Kent, ihracatta oldukça iddialı. 2017 yılında 474 milyon dolar Samsun, 2018 yılında 646 milyon dolarlık ihracat rakamı ile bir önceki yıla göre rekor kırdı. 2019 yılının ilk 6 aylık ihracatı 348,5 milyon doları bulan Samsun’un bu yıl da rekor kıracağına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca Kızılırmak deltasındaki zengin tarımsal üretimiyle de dikkat çeken bu güzide ilimiz ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunuyor. Türkiye’nin metropol şehirleri için yapılan ‘Turkey Metropol 30’ araştırmasına göre En Güçlü Büyükşehir Markaları arasında 20’inci sırada yer alan Samsun’un yükselişini gururla izliyoruz. VakıfBank olarak biz de Samsun’un yanındaki güç olmaktan mutluyuz.”