Türkiye'ye 'Çocuk Katili Ülke' diyen Pelin Batu'yu İlkadım Belediyesi Samsun'a getirdi

TAKİP ET

Terör örgütü PKK'nın haber ajansına, Türkiye aleyhinde açıklamalarda bulunan Pelin Batu "Burası çocuk katili ülkedir" diyerek tepkilere neden olmuştu. Her fırsatta Türkiye aleyhinde propaganda yapan Pelin Batu, İlkadım Belediyesi tarafından Samsun'a davet edildi.

İyi Partili İlkadım Belediyesi ile Bulvar AVM'nin düzenlediği Kitap Fuarı ve İmza Günü etkinliğine, her fırsatta Türkiye aleyhinde karapropagandalar yapan Pelin Batu'nun davet edilmesi tepkilere neden oldu.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MEDYASINA KONUŞTU
Diyarbakır Bismil'de 2015 yılında PKK'lıların polis aracına attığı roketatar 9 yaşındaki bir kız çocuğunun ölümüne sebep oldu. Olayın ardından harekete geçen PKK medyası, olayı emniyet güçlerine yıkmaya çalıştı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Pelin Batu, hayatın çok ucuz olduğunu belirterek Türkiye'nin çocuk katili bir ülke olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE ÇOCUK KATİLİ ÜLKEDİR"

Terör örgütü PKK'nın haber ajansı DİHA'ya konuşan Batu, konuyla ilgili şunları söyledi; "Ülkemizde failler, meçhuldür. Hayatlar ucuz, haberler de hızlı ve unutulurdur. Ateş düştüğü yeri yakarken, daha büyük alevlere kor oluyor. Daha kaç tane bebeğin ölmesi gerek ki silahlar sussun? Daha kaç Ceylan'ın parçalanması gerekir ki vicdanlar uyansın? Burası çocuk katili ülkedir.

Bunu kabul edip yüzleşmeden savaşın silahla çözülmeyeceğini kabul etmeden, daha nice gencimiz yaşayamadan, aşık olamadan, gülemeden göçecektir aramızdan. Yeter, yüreğim, ruhum kaldırmıyor."

TÜRKİYE DÜŞMANINI SAMSUN'A DAVET ETTİLER
Her fırsatta Türkiye aleyhine propaganda yapan ve bir dönem kendisine karşı artan tepkiler nedeniyle bir süre ABD'de yaşayan Pelin Batu'nun, İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarına davet edilmesi şaşkınlık yarattı.
Batu'nun 11 Haziran saat 20:00'de etkinliğe katılması bekleniyor.